Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (07.31)

2016. július 31. - Orosdy Dániel

Coraline és a titkos ajtó
Henry Selick BAFTA-, Golden Globe- és Oscar-jelölt animációs filmje Neil Gaiman műve nyomán.
Vetítik: TV2 - 07:50

Ron kapitány
Kultikus vígjáték Kurt Russell és Martin Short főszereplésével.
Vetítik: Viasat3 - 14:40

A láp virága
Hamza D. Ákos drámája Herczeg Ferenc műve nyomán, Jávor Pállal főszereplésével.
Vetítik: Duna - 15:40

Segítség, felnőttem!
Penny Marshall fantasztikus-romantikus vígjátéka Tom Hanks-szel (Golden Globe-díjas, Oscar-jelölt alakítás). További szereplők: Elizabeth Perkins, John Heard, Robert Loggia, Mercedes Ruehl, Jon Lovitz.
Vetítik: RTL Klub - 15:45

Ezer szó
Brian Robbins vígjátéka állandó tettestársával, Eddie Murphy-vel a főszerepben.
Vetítik: TV2 - 16:00

Ocean's Thirteen - A játszma folytatódik
Steven Soderbergh Ocean's-trilógiájának utolsó része. Szereplők: George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Don Cheadle, Andy Garcia, Bernie Mac, Ellen Barkin, Al Pacino, Elliott Gould, Casey Affleck, Scott Caan, Eddie Izzard, Carl Reiner, Eddie Jemison, Vincent Cassel.
Vetítik: Cool - 18:45

Nincs kettő négy nélkül (RIP Bud!)
Ajánljuk a Coimbra de la Coronilla-kuzinokat. (Y Azevedo!)
Vetítik: Film+ - 19:00

Tíz kicsi indián
Egy újabb kései Agatha Christie-adaptáció a kevésbé dicsőséges darabok közül. A népszerű regény sokadik változatának a hírhedt Harry Alan Towers volt a producere, aki már maga is két (!) változatban feldolgozta ez eredetileg Tíz kicsi négerre keresztelt klasszikust. A Towers-féle sztárgárda tagjai ezúttal: két elsőrangú brit karakterszínész, akik bármit elvállaltak (Donald Pleasence, Herbert Lom), egy akkor már fakuló fényű Oscar-jelölt (Brenda Vaccaro), egy világsztár!... öccse (Frank Stallone), és egy remek amerikai karakterszínész, aki kultfilmek mellékszereplőjeként és Bud Spencer-pótlékként lett -- szűk körben -- ismert (a kiváló, sajnos már szintén elhunyt Paul L. Smith).
Vetítik: Duna - 19:25

10kicsiindian89.jpg

Mr. Pip
Lloyd Jones elismert regényének díjnyertes filmváltozata a Shrek- és Narnia-filmek rendezőjétől, Hugh Laurie és Kerry Fox főszereplésével.
Vetítik: m2 - 21:05

Volt egyszer egy Vadnyugat
Avagy a heti tévéajánló szerzőjének egyik kedvenc filmje, kb. ezért:
"Az egyik legtriviálisabb választás, de ha egyszer ez a film az igazi, nagybetűs MOZI (ami legalább annyira igéző, mint a durcás Claudia Cardinale egy poros tornácon), akkor az egyszeri mozista nem tud mit tenni, meghajol a közhelyes választás vádja előtt. Egyszerű szemlélőnek western, esetleg opera, a többieknek maga a mozgókép, tele férfiassággal, érzékenységgel, kegyetlenséggel és humorral. Műfajiságot meghaladó művészet, lovakkal és szájharmonikával."
Plusz egy idézet!
- Hoztatok nekem lovat?
- Azt nem... De majd megosztom veled az enyémet!
- Így is lesz két fölösleges...
Vetítik: Duna - 21:10

A kétszáz éves ember
Chris Columbus érzelmes (-gős?) sci-fije Isaac Asimov műve nyomán, a nemrég elhunyt Robin Williams főszereplésével. További szereplők: Sam Neill, Embeth Davidtz, Oliver Platt.
Vetítik: TV2 - 23:15

A skarlát betű
Roland Joffé csúnyán megbukott Nathaniel Hawthorne adaptációja. Szereplők: Demi Moore, Gary Oldman, Robert Duvall, Robert Prosky, Joan Plowright. Producer: Vajna András György.
Vetítik: Duna - 00:00

Ítéletnap
Peter Hyams akcióhorrorja az önmagát komoly szerepben kipróbálni vágyó Arnold Schwarzeneggerrel ("a műtét sikerült, a beteg meghalt"). Akiknek a színészkedés nem okoz gondot: Gabriel Byrne, Kevin Pollak, Robin Tunney, CCH Pounder, Udo Kier, Rod Steiger.
Vetítik: Viasat3 - 00:25

Gábriel - A pokol angyala
Sikeres, független akcióhorror Ausztráliából.
Vetítik: TV2 - 02:15

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr578901690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fortune hai 2016.07.31. 21:01:09

Donald Pleasance-et még Columbo is kinyomozta egyszer.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2016.08.01. 12:29:31

@fortune hai: Ha úgy vesszük, csoda, hogy csak egyszer! (És még Blofeldet is alakította.)
süti beállítások módosítása