Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (07.29.)

2016. július 29. - Orosdy Dániel

Humorista a mennyországban
Kalmár Tibor humoros tévéfilmje Gádor Béla művei nyomán. Szereplők: Garas Dezső, Körmendi János, Csala Zsuzsa, Gálvölgyi János, Harkányi Endre, Haumann Péter, Mensáros László, Törőcsik Mari.
Vetítik: Duna World - 11:45

Az angyalok is esznek babot (alias Az angyalok is babot esznek)
Enzo Barboni verekedős vígjátéka Bud Spencerrel és -- az éppen Leonével forgató Terence Hill helyett -- Giuliano Gemmával. Ma már csak Hill él közülük.
"Clucher filmje ugyan nem megkerülhetetlen klasszikus, Gemma sem képes teljesen elterelni róla a figyelmet, hogy a szerepét kifejezetten másra írtak és másnak szánták, de szégyenre egyiküknek sincs oka. Az angyalok is esznek babot nem nő fel a legjobb Hill-Spencer-produkciók szintjére, a maga módján mégis nagyon szórakoztató mozi, ami nem utolsó sorban a két főszereplő érdeme." (Részlet a Piszkos 12: Giuliano Gemma legjobb filmjei című posztból)
Vetítik: Film+ - 12:55

Pancser Police
A televízió (A híres Ron Burgundy legendája) és az autóversenyzés (Taplógáz: Ricky Bobby legendája) után az Adam McKay-Will Ferrell páros a rendőrök, pontosabban a buddy cop filmek világába kirándult. Az akciókomédiában Ferrell partnerét Mark Wahlberg alakítja, de feltűnik még Dwayne Johnson, Samuel L. Jackson, Steve Coogan, Michael Keaton és Eva Mendes is. (BS)
Ami nem sikerült Kevin Smithnek a Két kopperrel, az sikerült McKay-nek és Ferrellnek; ráfért már a szubzsánerre egy ilyen tiszteletteljes és okos, delejes humorral felfegyverzett darab. (Alföldi Nóra kritikája a Filmvilág 2010/10. számában olvasható.)
Vetítik: Film+ - 19:00

A Tégla
Martin Scorsese Oscar-díjas bűnfilmje, a Szigorúan piszkos ügyek sztárparádéval (Leonardo DiCaprio, Jack Nicholson, Matt Damon, Martin Sheen, Vera Farmiga, Mark Wahlberg, Alec Baldwin etc.) súlyosbított álomgyári remake-je.
Vetítik: Story4 - 21:00

Dick és Jane trükkjei
Ted Kotcheff Mókás páros című vígjátékának remake-je Jim Carrey, Téa Leoni és Alec Baldwin főszereplésével. Társíró: Judd Apatow.
Vetítik: TV2 - 21:25

dick_and_jane.jpg

Doom
A kiváló operatőr, Andrzej Bartkowiak gyengécske, de pár jelenet erejéig egészen figyelemreméltó akciófilmje a népszerű játék alapján Dwayne "The Rock" Johnsonnal és Rosamund Pike-kal.
Vetítik: Viasat3 - 23:00

A magány-nyomozó
Jake Kasdan figyelemreméltó debütje Bill Pullmannal, Ben Stillerrel és Ryan O'Neallel.
Vetítik: Viasat6 - 23:55

Halál sugárút
A neves angol rendező, Ken Loach ezúttal is aktuális és érzékeny témát választott. Filmjének főszereplője egy Irakban tevékenykedő privát katonai cég zsoldosa, aki gyanús körülmények közt elhunyt barátjáról szeretné kideríteni az igazságot. Lásd: Elah völgye, brit környezetben. (BS)
Míg a hasonló végkicsengésű Titkos Hadseregben Loachnak sikerült az egyensúlyt megtalálnia, a Route Irish mint thriller, túl nagyvonalúan bánik a műfaji klisékkel, kisrealista drámaként pedig nem elég kidolgozottak a karakterei. (Baski Sándor kritikája a Filmvilág 2011/07. számában olvasható.)
Vetítik: Duna - 00:00

Kiadatás
A Tsotsi és az X-Men kezdetek: Farkas rendezőjének drámája Reese Witherspoonnal, Alan Arkinnal, Jake Gyllenhaallal, Peter Sarsgaarddal és Meryl Streeppel.
Vetítik: RTL Klub - 00:10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr108920316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása