Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (07.16.)

2016. július 16. - Orosdy Dániel

Szabad egy táncra?
Hát hogyne! Ki ne lejtene együtt olyan sztárokkal, mint Robert Carlyle, Marisa Tomei, Mary Steenburgen, Sean Astin, Donnie Wahlberg, Danny DeVito vagy John Goodman? Randall Miller zenés vígjátéka valóra váltja az összes "Én táncolnék veled"-típusú álmunkat!
Vetítik: RTL Klub - 13:50

Gábor diák
Kalmár László operafilmje. Szereplők: Zenthe Ferenc, Sinkovits Imre, Krencsey Marianne.
Vetítik: Duna - 15:20

A Föld inváziója - Csata: Los Angeles
Tengerészgyalogosok küzdenek a gonosz idegenek ellen egy újabb nagyszabású hollywoodi látványfilmben. A rendező Neill Blomkamp (District 9) helyett egy másik dél-afrikai, Jonathan Liebesman. Szereplők: Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez, Bridget Moynahan. (BS)
Vetítik: AXN - 18:45

Repülők, vonatok, autók (alias Repülők, vonatok és automobilok)
John Hughes kiváló havervígjátéka Steve Martin és John Candy főszereplésével.
Vetítik: Duna - 19:30

Az utolsó gyémántrablás
Brett Ratner akció-vígjátéka. Szereplők: Pierce Brosnan, Salma Hayek, Woody Harrelson, Don Cheadle, Chris Penn.
Vetítik: RTL Klub - 19:55

Defendor - A Véderő
A szuperképesség nélküli szuperhős története Woody Harrelsonnal, Elias Koteasszal, Sandra Oh-val és Kat Denningsszel. A hasonszőrű a Ha/verral ellentétben ez a mozi csúnyán megbukott, de a kritikusok azért nem utálták (nagyon).
Vetítik: Film Mánia - 21:00

defendor.jpg

Grace - Monaco csillaga
Az Olivier Dahan rendezte és Nicole Kidman főszerepelte Grace Kelly-film lesújtó kritikákat kapott a (...) Cannes-i világpremieren, de aki nem bízik a kritikusokban, az most saját maga is tehet egy próbát. A történet hat évvel Grace Kelly és a monacói herceg (Tim Roth) házasságkötése után játszódik, amikor Hitchcock megpróbálja a színésznőt visszacsábítani Hollywoodba. (BS)
Dahan Hollywood egyik első számú arcváltogató művésznőjéből saját hercegnőt teremt magának egy hajdani bálvány képére, eszközei azonban a látványosból gyorsan harsányba fordulnak, a kimódolt történet érdektelenségét pedig a tömérdek csillámpor sem képes elfedni. (Tüske Zsuzsanna kritikája a Filmvilág 2014/05. számában olvasható.)
Vetítik: Duna - 21:10

Gladiátor
Ridley Scott nagy sikerű, díjnyertes történelmi kalandfilmje a magánemberként is örömmel keménykedő Russell Crowe-val. További szereplők: Joaquin Phoenix, Connie Nielsen, Richard Harris, Djimon Hounsou, Ralph Moeller, Tomas Arana, Oliver Reed, Derek Jacobi.
Vetítik: Viasat3 - 22:45

Project X - A buli elszabadul
Három végzős gimnazista bulizik. Nagyon durván, sőt még annál is durvábban. Hogy lesz ebből film? [Most] kiderül. Egy biztos: a főszereplőt Thomas Mann-nak hívják. Producer: a Másnaposokat is jegyző Todd Phillips. (BS)
Vetítik: Cool - 23:00

Alfred Hitchcock: Szakadt függöny
A Mester egyik kései, kevésbé meggyőző, de azért még bőven szórakoztató thrillere. Szereplők: Paul Newman, Julie Andrews, Hansjörg Felmy, Lila Kedrova.
Vetítik: Duna - 23:30

Becstelen Brigantyk
Quentin Tarantino méltán népszerű háborús mozija. Szereplők: Brad Pitt, Diane Kruger, Mélanie Laurent, Christoph Waltz, Eli Roth, Daniel Brühl, Til Schweiger, Mike Myers, Maggie Cheung...
Vetítik: TV2 - 23:45

Született július 4-én
Oliver Stone elismert, rangos díjak tömegével kidekorált és anyagilag is sikeres drámája Tom Cruise főszereplésével (Oscar-jelölt és Golden Globe-díjas alakítás). Értő asszisztencia: Frank Whaley, Kyra Sedgwick, Stephen Baldwin, Tom Berenger (szakasztárs), Willem Dafoe (szakasztárs), John Getz, Vivica A. Fox, Wayne Knight, James LeGros, Ed Lauter, Ron Kovic (akinek a történetén, könyvén és forgatókönyvén alapul a film), Edie Brickell és Stone személyesen. A projekt korábbi változatainak rendezője William Friedkin és a nemrég elhunyt Michael Cimino lett volna.
Vetítik: Viasat6 - 23:55

Valaki más élete
A francia színésző, Sylvie Testud első rendezésében egy olyan középkorú nő történetét meséli el, aki egy reggel különös amnéziával ébred: 25 évesnek hiszi magát. Meglepve tapasztalja, hogy kifulladófélben lévő házasságban él azzal a férfival, akivel, emlékei szerint, csak nemrég ismerkedett meg. (BS)
Az érzékeny problémafelvetés és a jó tempójú indítás után kissé leül a film. (…) Parabolának kicsit kevés ez, vígjátéknak szomorkás, akárcsak a rigmus: az akarok lenni, aki akkor voltam, mikor az akartam lenni, ami most vagyok. (Horváth Eszter kritikája a Filmvilág 2012/09. számában olvasható.)
Vetítik: m2 - 01:05

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr498892816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása