Filmvilág blog

Tévéajánló - Kedd (05.31.)

2016. május 31. - Orosdy Dániel

Idétlen időkig
Harold Ramis emlékezetes vígjátéka egy rossz napról, ami folyton megismétlődik – perelnem kéne, lenyúlták az élettörténetemet! A főszerepben: egy szétcsapott rádiós óra. Értő asszisztenciát Bill Murray és Andie MacDowell biztosít. UPDATE: Hurok-rajongók is elkezdhetik!
Vetítik: Film Mánia - 16:55

Majdnem híres
A Filmvilág szerzőinek egyik nagy kedvence.
Újabb üres amerikai mítoszteremtési kísérlet – gondolhatnánk, miután megvettük/megnéztük a bátor cowboyokat, a bátor űrharcosokat, a bátor szőke szexbombákat, és folyamatosan térdig járunk bátor amerikai elnökökben.
De nem. Lehet, hogy azért, mert az író-rendező Cameron Crowe 15 évesen valóban a Rolling Stone magazin kritikusa volt, és tudja, miről beszél. Lehet, hogy azért, mert Kate Hudson, aki beugrott Penny szerepébe – és azóta már besöpört egy Golden Globe-ot érte – közel jár a tökéleteshez. (Chris Robinsonnak, a Black Crowes énekesének feleségeként és Goldie Hawn lányaként valószínűleg neki is vannak idevágó tapasztalatai.) Lehet, hogy azért, mert egy serdülő fiú szemszögéből nézve bármilyen történetet befon a felnőtté válás mindnyájunknak ismerős keserédes hangulata, és agyoncsapja az izzadságszagú mitizáló kísérleteket.

majdnem_hires.jpg

De főleg azért, mert a rock&rollban és a hatvanas-hetvenes évek korszakában valóban jelen van valami megfoghatatlan, lázadó szépség, ami a legjobb alap egy mítosz születéséhez. De a nosztalgiához biztosan. És a Majdnem híres biztosan és jó érzékkel épít erre a nosztalgiára, anélkül, hogy feleslegesen melankolikus, túllihegett vagy sajnálkozó lenne. (Kézai Krisztina)
Vetítik: Film Mánia - 21:00

Nyakiglove
Romantikus vígjáték Monica Potter és Freddie Prinze Jr. főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 21:20

Betépve
Ted Demme nagysikerű, valós eseményeket feldolgozó drogfilmje Johnny Depp főszereplésével, avagy "Nagymenők-light". Főszereplők: Johnny Depp, Penélope Cruz, Ray Liotta (!), Franka Potente, Paul Reubens.
Vetítik: AXN - 23:00

Férfivadászat
Edouard Molinaro vígjátéka. Szereplők: Jean-Claude Brialy, Françoise Dorléac, Marie Laforet, Claude Rich, Catherine Deneuve, Bernadette Lafont, Bernard Blier, Michel Serrault és Jean-Paul Belmondo.
Vetítik: Duna - 02:05

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr368761734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása