Filmvilág blog

Tévéajánló - Hétfő (05.30.)

2016. május 30. - Orosdy Dániel

Próféta voltál szívem
Zolnay Pál filmje Somogyi Tóth Sándor sikeres regénye alapján (a forgatókönyvön a rendező mellett dolgozott Szécsényi Ferenc, a kiváló operatőr is). Szereplők: Darvas Iván, Berek Kati, Tordai Teri, Drahota Andrea, Almási Éva, Horváth Sándor, Mensáros László, Keres Emil, Tahi Tóth László.
Vetítik: Duna World - 11:30

A hívás
Brad Anderson (Transz-Szibéria, A gépész) új thrillerében a Halle Berry által alakított 9-11-es operátort azzal hívja fel egy fiatal lány, hogy elrabolták, és most egy kocsi csomagtartójában fekszik. A nő először értesíti a megfelelő szerveket, majd maga is nyomozni kezd. (BS)
Brad Anderson legfrissebb munkájából csak az derül ki, hogy a párhuzamos montázst megszerette, valamiért azonban most nem érezte fontosnak a karakterteremtést. (Roboz Gábor kritikája a Filmvilág 2013/05. számában olvasható.)
Vetítik: Cool - 21:10

Száguldó bomba
Tony Scott utolsó rendezése, akciófilm kedvenc színészével, Denzel Washingtonnal. További szereplők: Chris Pine, Rosario Dawson, Kevin Dunn, Ethan Suplee.
Vetítik: TV2 - 21:20

Két apának mennyi a fele?
Gyengécske, de sikeres akcióvígjáték Patrice Leconte-tól, a nagyságrendekkel jobb Borsalinóban korábban már együtt játszó Jean-Paul Belmondo és Alain Delon főszereplésével. Ott volt még: Vanessa Paradis, Eric Defosse.
Vetítik: Duna - 22:55

Te még élsz?
Sára Sándor portréfilmje, a Te még élsz? (1990) egészen szélsőséges példája annak, mennyire nem függvénye a képi változatosság a képi kifejezésnek. Egy ember beszél másfél órán keresztül, közeliben, fekete háttér előtt: megragadó érzelmi töltéssel mondja az ő személyes történetét a második világháborúból, s a csodával határos módon túlélt szibériai fogolytáborból. Az illusztrativitás következetes elkerülése tudatos választás itt. Ha statiszták játszanák el a főszereplővel történteket, annak az volna az ára, hogy a dolgok nem történnek meg ismét a főszereplő arcán. Az imitáció mindig kioltja a drámaiságot. (Részlet Tóth Péter Pál vitacikkéből)
Társíró: Csoóri Sándor.
Vetítik: Duna - 00:45

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr618756470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása