Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (05.28.)

2016. május 28. - Orosdy Dániel

Zambézia
Dél-afrikai animációs film, főszerepben egy fiatal sólyommal, aki Zambéziába, a madarak városába költözik, hogy csatlakozzon a Hurrikán védelmi repülőosztaghoz. (BS)
Vetítik: m2 - 11:10

Apám néhány boldog éve
Simó Sándor Arany Medvére jelölt, FIPRESCI-díjas filmje. Szereplők: Lohinszky Loránd, Bujtor István, Szakács Eszter, Madaras József, Garas Dezső.
Vetítik: Duna - 15:20

Krokodil Dundee 2.
Paul Hogan újra viccel! És a partnere ismét Linda Kozlowski.
Vetítik: Duna - 20:35

Rossz tanár
Jake Kasdan (Különcök és stréberek, A lankadatlan – A Dewey Cox-sztori) vígjátékában Cameron Diaz alakítja a címbéli, jellemhibás tanárnőt, aki a diákok okítása helyett egy gazdag kolléga (Justin Timberlake) becserkészésére fordítja minden energiáját. (BS)
Bár a kisebb szerepekre is jó érzékkel választottak színészeket, sajnos ez sem feledteti, hogy egy rossz ritmusú mozgóképpel van dolgunk, amely céltalanul szlalomozik a vicces és annak szánt epizódok között, a nézőt pedig valahol félúton veszíti el. (Hlavaty Tamás kritikája a Filmvilág 2011/08. számában olvasható.)
Vetítik: RTL Klub - 21:10

bad-teacher.jpg

A nagy kékség
Luc Besson méltán népszerű kultfilmje Jean-Marc Barr-ral, Jean Renoval, Rosanna Arquette-tel és Griffin Dunne-nal.
Vetítik: TV2 - 23:00

Rémálom az Elm utcában
Az 1984-es Wes Craven-alapfilm laza remake-jének tekinthető idei Rémálom sajnos sem látványosság szempontjából, sem a történet tekintetében nem emelkedik ki az elmúlt évek tinihorror-trendjéből – mindössze szokatlanul sötét hangneme révén lóg ki pár centivel a sorból. (Varró Attila)
A stáb azért nem rossz: a főszerepeket Jackie Earle Haley és Rooney Mara alakítja, a forgatókönyvön dolgozott Wesley Strick is.
Vetítik: RTL Klub - 23:10

Titokban Hongkongban
Claude Zidi kalandokban gazdag vígjátéka Coluche-sel.
Vetítik: Duna - 00:35

Vizsga két személyre
Paul Weitz (Egy fiúról, Mocsokváros utcáin) vígjátéka olyan jeles komikusokkal, mint Tina Fey és Paul Rudd. A szinopszis szerint a Princeton egyetem felvételi biztosaként dolgozó Portia (Fey) ellátogat egy alternatív középiskolába, ahol újra találkozik egy főiskolai évfolyamtársával (Rudd), továbbá megtudja, hogy az egyik diák, a tehetséges, de különc Jeremiah nem más, mint a fia, akit annak idején titokban örökbe adott. (BS)
A rendező, Paul Weitz munkássága újabb átlagos, bárki számára emészthető felnőtt fejlődéstörténettel bővül, bár néhol kétségtelenül bevillan, hogy nevéhez azért olyan címek is fűződnek, mint az Amerikai pite. (Kovács Kata kritikája a Filmvilág 2013/08. számában olvasható.)
Vetítik: m2 - 01:05

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr268753514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása