Filmvilág blog

Júniusban újra Japán Filmhét - A zene vonzásában

2016. május 27. - filmvilág

japplak.jpgA Japán Filmhéten idén a zenéhez kapcsolódó filmeket vetítenek – a rockzenész buddhista paptól az általános iskolás kóristáig mindegyikük életét meghatározza a zene iránti rajongás. Ezek a filmek a japán kultúráról is mesélnek: bepillantást engednek az iskolai klubéletbe, a japán komolyzenészek életébe, és egy buddhista pap nem mindennapi történetébe.

Az elmúlt évek filmterméséből kiválasztott öt alkotást most először láthatja moziban a magyar közönség. A filmeket japánul, angol felirattal és választható magyar szinkrontolmácsolással vetítik.

Program:

Maestro! (2015, 129 p)
június 14. (kedd), 19:00

A gazdasági válság miatt felbomlott Shinichi Kousaka koncertmester szimfonikus zenekara, most azonban a tagok új esélyt kapnak, hogy egy koncert erejéig ismét összeálljon a zenekar. Nincs könnyű dolguk, hiszen a legkiválóbb tagok mind elszerződtek máshová, és egyetlen hónapjuk van, hogy egy számukra ismeretlen, furcsa karmesterrel felkészüljenek a koncertre. A különc karmester formabontó stílusa kezdetben ellenállásba ütközik, módszerei azonban hamarosan meghozzák az eredményt, és a zenekar újra életre kel.

A film Akira Saso azonos című mangája alapján készült.

Kanzaburo – Egy kabukiszínész világa (2013, 95 p)
június 15. (szerda), 19:00

kanzaburo8.jpg

Kakamura Kanzaburo (1955-2012) nemzedékének egyik legkiválóbb kabukiszínésze volt. Négy éves kora óta szerepelt kabuki színdarabokban, és 57 éves pályafutása során fáradhatatlanul törekedett a tökéletes előadásmód elsajátítására. Az egész estés dokumentumfilm amellett, hogy bemutatja a legendás színész életét, betekintést nyújt a kabuki színház kulisszái mögé is. A magyar közönség számára ritka lehetőség, hogy ilyen közelről ismerheti meg a kabuki négyszáz éves színházi hagyományait.

Okuda és a zenekari nyúl (2013, 97 p)
június 16. (csütörtök), 19:00

bandrabbit4.jpg

Okuda magának való, visszahúzódó fiú, aki nem lelkesedik a szabadidős tevékenységekért. Az iskolai fúvószenekar mégis felkelti az érdeklődését, ráadásul kiemelt szerepet kap egy koncerten. Vajon sikerül felnőnie a feladathoz? A történet során nyomon követhetjük, hogyan kezd a fiú életében először igazán küzdeni valamiért, és hogyan változtatja meg életét egy titokzatos zenekari nyúl. 

Abraxas fesztiválja (2010, 113 p)
június 17. (péntek), 19:00

abraxas3.jpg

A buddhista pap, Kyoshinen élete válságban: depresszióval küzd és képtelen azonosulni hivatásával. Kétségbeesésében elhatározza, hogy valóra váltja gyermekkori álmát: élő rock koncertet ad szülővárosában. A bizarr alaphelyzet rengeteg humoros és megható pillanatot eredményez, és megtudhatjuk, hogyan sikerül a papnak ismét életerőt merítenie a rock and rollból.


Dalra fel!
(2015, 132 p)
június 18. (szombat), 19:00

still003kuchibiru.jpg

Yuri Kashiwaga, koncertzongorista múltja ellenére, általános iskolai énektanárként tér vissza szülővárosába, egy gyönyörű szigetre. Az új tanárnő érkezése felforgatja az iskolai kórus mindennapjait, amelynek tagjai lelkesen készülnek egy kórusversenyre. A zene lassan közelebb hozza egymáshoz a tanárnőt és tanítványait, és mindnyájuknak segít sérelmeik feldolgozásában. Miközben Yuri újra rátalál a zongorára, tanítványai igazi közösségé kovácsolódnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr828752772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása