Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (04.29.)

2016. április 29. - Orosdy Dániel

Mire a levelek lehullanak
Hajdufy Miklós tévéfilmje. Szereplők: Lukács Sándor, Bordán Irén, Bánsági Ildikó, Sinkó László, Raksányi Gellért.
Vetítik: Duna World - 11:25

Anyúúú!
Sós Mária ifjúsági filmje többek között Benedek Miklóssal, Földessy Margittal és Mikó Istvánnal.
Vetítik: m2 - 12:10

Csupajóvár
Zsurzs Éva ifjúsági kalandfilmje Romhányi József műve nyomán. Szereplők: Benkő Péter, Csákányi László, Harkányi Endre, Lang Györgyi, Lippai László, Mikó István, Zsurzs Kati.
Vetítik: m2 - 14:00

Philadelphia - Az érinthetetlen
Jonathan Demme díjak-jelölések tömegével elismert drámája Tom Hanks, Denzel Washington, Antonio Banderas, Jason Robards, Mary Steenburgen és Joanne Woodward főszereplésével.
Vetítik: Film Mánia - 18:50

philadelphia.jpg

Cowboyok és űrlények
Jon Favreau az azonos című képregény nyomán készítette el western-sci-fijét Daniel Craig, Harrison Ford és Olivia Wilde főszereplésével. A történet 1873-ban, Arizonában játszódik, ahol a város népét titokzatos űrlények terrorizálják. A high concept sztori az amerikai nézőket nem győzte meg: a film odakint megbukott. (BS)
A kínos komolyság, a vértelen akciók és a borzalmas történet abból fakadnak, hogy az alkotók vélhetően egyetlen percet sem szenteltek a műfajelméleti eszmefuttatásoknak. Az öt túlfizetett bértollnok megírt ugyan egy rossz tucatwesternt, de azzal, hogy most nem az indiánok rabolják el a jónépet, hanem az ufók, és nem az őslakosok faluját kell bevenni, hanem egy űrhajót – nos, ezzel még nem jön létre a vágyott műfaji fúzió. Ha ugyanis egy kicsit is átgondolták volna, mit is szeretnének pontosan, talán megtalálhatták volna azokat a metszéspontokat, ahol a két zsáner átjárható – és akkor talán a laza humor, a jó dumák és a látványos akciók is maguktól jöttek volna. (Huber Zoltán)
Vetítik: TV2 - 21:20

Promenád a gyönyörbe
Alan Parker anyagi és szakmai szempontból is nagyot bukott szatírája. A színészgárda azért nem semmi: Anthony Hopkins, Matthew Broderick, Bridget Fonda, John Cusack, Dana Carvey, Michael Lerner, Colm Meaney, John Neville, Lara Flynn Boyle.
Vetítik: Film Mánia - 23:30

Dühöngő bika
Martin Scorsese rangos díjak tömegére jelölt klasszikusa Jake La Motta világbajnok bokszolóról, aki magánéleti dühöngéseivel szerettei életét is tönkretette. A Dühöngő bikát minden idők egyik legjobb filmjeként tiszteli a közönség és a szakma egyaránt, nem is véletlenül (Michael Mann és Francis Ford Coppola is feltette nemrég a toplistájára). Címszerepben az alakításáért Oscart (is) nyerő Robert De Niro. További szereplők: Cathy Moriarty, Joe Pesci, Frank Vincent, Nicholas Colasanto. LaMotta önéletrajza alapján írta: Paul Schrader és Mardik Martin. operatőr: Michael Chapman. Vágó: Thelma Schoonmaker. Producer: Irwin Winkler.
Vetítik: Duna - 23:35

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr348664960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása