Filmvilág blog

Tévéajánló - Szerda (04.06.)

2016. április 06. - Orosdy Dániel

Shakespeare: II. Richárd
Edelényi János tévéfilmje, operatőr és dramaturg: Fehér György. Szereplők: Jordán Tamás, Lukács Sándor, Básti Lajos, Polgár Géza, Gelley Kornél.
Vetítik: Duna World - 11:25

Svédcsavar 3. rész
Mamcserov Frigyes ifjúsági mini-sorozata Mezei András (Szerencsés Dániel) forgatókönyve nyomán, többek között Horváth Gáborral, Kaló Flóriánnal, Földi Terivel, Kovács Krisztiánnal, Venczel Verával, Benedek Miklóssal.
Vetítik: m2 - 13:05

Egy ágyban az ellenséggel
Joseph Ruben thrillere Julia Roberts-szel és Patrick Berginnel. Forgatókönyv: Ronald Bass.
Vetítik: Film+ - 19:00

Dom Hemingway
[Richard] Shepard (Rókavadászat, A Matador) ezúttal is vígjátéki és drámai, időnként tragikusba hajló tónusokat visz fel egyszerre a gyöngyvászonra – ebben egy másik, sötét karakterekre szakosodott fenegyerek, Martin McDonagh nyomdokaiba lép, a kisebb mennyiségű spiritusz híján azonban nem sikerül brit kollégája legendás munkáihoz (lásd Erőszakik) hasonló emlékezetes alkotást összerántania. A Matador bérgyilkos figurája után Shepard gengszterhőse sem válik elvetemült, ikonikus figurává, látványos, karcos antréját követően a szerző fokozatos puhulásra ítéli, azonban az ízesen fröccsenő monológok, párbeszédek és jól irányzott fekete humorbombák, ha nem is hozzák el az igazi nagy balhét, egy figyelemreméltóbb zsákmánnyal mégis kecsegtetnek. (Tüske Zsuzsanna)
Főszereplők: Jude Law, Emilia Clarke, Richard E. Grant.
Vetítik: Viasat3 - 21:00

Kémes hármas
McG (Charlie angyalai, Terminátor – Megváltás) filmje a Hollywoodban valamiért különösen népszerű akció-kémvígjátékok sorát gazdagítja. A címben jelzett szerelmi háromszög csúcsain: Reese Witherspoon és a CIA-ügynököket alakító Tom Hardy és Chris Pine. (BS)
Vetítik: TV2 - 21:30

Az utolsó mágnás
Jing Wong elismert kosztümös drámája Chow Yun-fat és Sammo Hung főszereplésével.
Vetítik: Viasat3 - 23:00

utolso_magnas.jpg

Mindent anyámról
Pedro Almodóvar többek között Oscarral is elismert drámája Cecilia Roth-tal és Penélope Cruzzal.
Vetítik: Duna - 23:05

Szemünk fénye
A harminchoz közelítő Roméo és Juliette egy bulin jönnek össze, és hamarosan gyerekük születik. A kis Adamnél azonban agydaganatot diagnosztizálnak. (...) [Valérie Donzelli] színésznő-rendező saját életéből merítette a traumatikus történetet, és sok kreativitással mások számára is erőt adó alkotássá transzformálta. A főszerepeket nem bízta másra: ő maga és férje, Jérémie Elkaïm látható a filmben. (...) Az eseményeket nem nehezen emészthető dokudrámaként láthatjuk, hanem színekkel, lendülettel, és játékos humorral elevenednek meg. (...) A film hol a francia újhullámot, hol a posztpunk korszakot idézi, sőt, még a spagetti-westernek feszültsége is megjelenik (...) A két főszereplő természetessége átütő, ahogy elszántságuk is. Szépek, fiatalok, és megmutatják, hogy a poklot úgy is meg lehet járni, hogy nem vész oda az ember lelke. (Parádi Orsolya)
Vetítik: Duna - 00:45

Karantén
A méltán népszerű [REC] megbízható források szerint igencsak halovány remake-je. Szereplők: Jennifer Carpenter, Jay Hernandez, Johnathon Schaech, Steve Harris (nem az, egy másik!), Rade Šerbedžija, Columbus Short.
Vetítik: TV2 - 03:15

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1008569660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manuva 2016.04.06. 18:39:41

Különös aktualitást ad a Mindent anyámról-nak, hogy Almodovar felbukkan a Panama Papers-ben.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2016.04.06. 18:47:21

@manuva: Hihi, kösz az infót, ezt nem is tudtam. És akkor említsük meg már Jackie Chant is. "Jackie, a nem is olyan jó fiú"
süti beállítások módosítása