Filmvilág blog

Tévéajánló - Kedd (03.29.)

2016. március 29. - Orosdy Dániel

Azt beszélik
Rob Reiner vígjátéka impozáns szereposztású (Jennifer Aniston, Kevin Costner, Shirley MacLaine, Mark Ruffalo, Mena Suvari, Kathy Bates, Richard Jenkins, Christopher McDonald) vígjátéka, melyben fény derül a Diploma előtt című Mike Nichols-klasszikust ihlető "valós" eseményekre és személyekre.
Vetítik: Story4 - 21:00

A haverom nője
Bertrand Blier vígjátéka Coluche, Isabelle Huppert és Thierry Lhermitte főszereplésével. Forgatókönyv: Blier és Gérard Brach.
Vetítik: Duna - 01:25

Konyec - Az utolsó csekk a pohárban
Rohonyi Gábor bemutatkozó nagyjátékfilmje ügyesen használja az amerikai műfaji filmek elemeit, minden ízében magyar, hiszen szelíd gengszterfilmjében nem vonzó fiatal szerelmespár vagy mutatós Thelma és Louise, hanem aggkorú Bonnie és Clyde, a 81 éves Kis Emil és felesége, a 70 esztendős Felleghy Hédi a főhősök, akik egy 1958-as Csajkán menekülve rabolják végig Fejér megye bankjait, ékszerüzleteit, benzinkútjait. (...) szórakoztató műfaji film, amely mégis hiteles, mert nem egy kiagyalt műanyag világban játszódik. A kettős kötődés révén a Konyec egyszerre kerüli el az unalmat és a magyar zsánerfilmeken újabban eluralkodó kínos ürességet és alpáriságot. (Vajda Judit)
A 38. Magyar Filmszemle 3 díját is elhozó alkotás írói Lovas Balázs és Pozsgai Zsolt, főszereplői Keres Emil, Schell Judit, Schmied Zoltán, Földi Teri, Djoko Rosić, Barbinek Péter.
Vetítik: TV2 - 03:20

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr718533850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása