Filmvilág blog

Nyerj jegyet a Vad Kunság vetítésére!

2016. március 21. - filmvilág

vad-kunsag.jpgMosonyi Szabolcs rendező-operatőr és Bagladi Erika forgatókönyvíró-producer a Vad Szigetköz után újabb díjnyertes természetfilmet készített Vad Kunság – A Puszta rejtett élete címmel. Az Alföld gazdag élővilágát a maga vadságában, epizódszerű történeteken és látványos felvételeken keresztül bemutató film főszereplője a hazánkból évtizedekkel ezelőtt eltűnt, majd a déli határon át újra visszatelepülő aranysakál. Emellett az alföldi puszta állat- és növényvilágának széles skáláját felvonultatja a film.

Az alkotást a 2. Magyar Filmhéten a Legjobb ismeretterjesztő film díjával ismerték el, emellett a XII. Aranyszem Operatőri Fesztiválon is a Természet kategória fődíját nyerte meg. A filmet március 24-től mutatják be országszerte a filmszínházak, a Pannonia Entertainment forgalmazásában, a WWF Magyarország ajánlásával. Budapesten a Corvin, Puskin, Toldi, Művész és Tabán mozikban, az Uránia Nemzeti Filmszínházban, továbbá országszerte számos helyszínen, a megyeszékhelyek többségén vetítik, több mozi esetében kedvezményes jegyárral. A vetítési helyszínek részletes listája a film Facebook-oldalán olvasható.

A mozivetítések alkalmával egy különleges kísérőfilmet is láthat a közönség, a WWF Magyarországgal való együttműködésnek köszönhetően Ruska László és Ringeisen Dávid MOME-n készített diplomafilmjét, a Paper World / Papírvilág című animációs rövidfilmet. A világszerte számos animációs fesztiválon díjat nyert Paper World a WWF Magyarország számára készített imázsfilm, melyben a mikrovilág szintjén válnak láthatóvá azok az értékek, amelyeket a WWF képvisel.

Játék! Három plakátot, illetve két db. páros jegyet nyerhet a film március 22-i premier előtti vetítésére a Corvin moziba, aki helyesen válaszol az alábbi kérdésre:

Mosonyi Szabolcs korábban már nyert kategória-fődíjat a Magyar Filmszemlén. Melyik filmjéért?

A válaszokat a blog.filmvilag@gmail.com címre várjuk. Sorsolás ma este 9-kor. A válaszolókat arra kérjük, jelezzék, ha csak a jegyre, vagy ha csak a plakátra pályáznak.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr888509044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása