Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (02.28.)

2016. február 28. - Orosdy Dániel

A kém, aki szeretett engem
Moore harmadik Bond-mozija. Író: Ian Fleming (bár a regényének csak a címét használták fel). Rendező: Lewis Gilbert (másodszor). Főgonosz: Curd Jürgens. Jócsajok: Barbara Bach, Caroline Munro. M: Bernard Lee. Q: Desmond Llewelyn. Miss Moneypenny: Lois Maxwell. A kultusz tárgya: a nemrég elhunyt Richard Kiel az emlékezetes mellékgonosz, Jaws szerepében (R.I.P.!).
Vetítik: Duna - 14:50

Vad évad
David Frankel vígjátéka. Szereplők: Jack Black, Zahf Paroo, Steve Martin, Owen Wilson, Rosamund Pike, John Cleese, Kevin Pollak, Rashida Jones.
Vetítik: TV2 - 15:45

Álljon meg a nászmenet!
P.J. Hogan romantikus vígjátéka Julia Roberts, Dermot Mulroney, Cameron Diaz és Rupert Everett főszereplésével. Fényképezte: Kovács László.
Vetítik: Duna - 20:10

Nők
Vígjáték nőktől, nőknek, nőkkel. Úgy is mint: Meg Ryan, Annette Bening, Eva Mendes, Debra Messing, Jada Pinkett Smith, Candice Bergen, Carrie Fisher, Debi Mazar, Bette Midler.
Vetítik: TV2 - 21:00

Fék nélkül
David Koepp bringázós akciófilmje Joseph Gordon-Levitt-tel és Michael Shannonnal.
Vetítik: AXN - 21:00

fek_nelkul.jpg

Most jó
A Keleti nyugalom - Marigold Hotel író-rendezőjének díjnyertes filmje Dakota Fanning és Olivia Williams főszereplésével.
Vetítik: m2 - 21:05

Szemekbe zárt titkok
A nyugdíjazott törvényszéki ügynök, Benjamín Esposito (Ricardo Darín) 1999-ben nekilát, hogy regényformába öntse egy huszonöt évvel korábbi bűneset felderítését. 1974-ben brutálisan megerőszakoltak és meggyilkoltak egy Buenos Aires-i nőt, az ügy megoldása évekbe telik, ellene dolgozik a késő-perónista bürokrácia, ahogy a tettes kézre kerítése után is közbeszól a „piszkos háború”: a kéjgyilkosból vádalkuval spicli és kormányügynök lesz. (...) A Szemekbe zárt titkok az elegáns múltidézés miatt lesz több bűn és szerelem elegyénél – igaz, a film romantikus zárlata, és ekképp a teljes melodrámai szál átértelmezi a látottakat, Campanella mozija a despotizmusból újjászülető Argentína keserédes visszaemlékezése, egyben egy új korszak reménykedő (reménykeltő?) opusa.
A Szemekbe zárt titkok 2010-ben elnyerte a legjobb idegennyelvű filmnek járó Oscart. (Schreiber András)
És nemrég bemutatták a remake-jét is, aminek a főszereplői Chiwetel Ejiofor, Nicole Kidman, Julia Roberts, Dean Norris és Alfred Molina.
Vetítik: Duna - 22:05

Mindenki
Deák Kristóf kisjátékfilmje.
Vetítik: m2 - 23:05

Lincoln
Spielberg ismét igazi spielberges témához nyúlt: Amerika történelmének egyik, ha nem a legfontosabb politikai személyiségéről forgatott filmet Daniel Day-Lewis főszereplésével. Jutalma néhány Oscar-díj [lett]. (BS)
Spielberg ezúttal egy remek alakításokkal megtámogatott, ugyanakkor kortársaihoz képest bájosan anakronisztikus történelmi oktatófilmmel tudta le a kötelező értékteremtést és hozzájárulást Amerika mitológiájához (…) (Sepsi László kritikája a Filmvilág 2013/02. számában olvasható.)
Vetítik: TV2 - 23:30

Tekerd vissza, haver!
Michel Gondry szerethető, de sajnos nem elég jól kitalált vígjátéka Jack Blackkel, Mos Deffel, Danny Gloverrel, Mia Farrow-val és Sigourney Weaverrel.
Vetítik: TV2 - 00:10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr628396572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása