Filmvilág blog

Tévéajánló - Szerda (01.06.)

2016. január 06. - Orosdy Dániel

elemi.jpgÜvegkalitka
Zsurzs Éva emlékezetes tévéfilmje Kertész Ákos műve nyomán kiváló színészekkel.
Vetítik: Duna World - 12:00

Mátyás, a sosem volt királyfi 3. rész
Fazekas Lajos és Cselényi László tévéfilmsorozata. Szereplők: Widder Kristóf, Lass Bea, Szabó Kimmel Tamás, Hollósi Frigyes, Mácsai Pál, Dengyel Iván, Koncz Gábor, Végvári Tamás, Lengyel Ferenc, Elek Ferenc, Bánfalvi Eszter.
Vetítik: m2 - 12:05

Az elveszett frigyláda fosztogatói
Minden idők egyik legszórakoztatóbb filmje, az Indiana Jones-legendárium alapköve.
Vetítik: TV2 - 21:20

Elemi ösztön
Trendteremtő botrány- és sikerfilm a kilencvenes évekből. Paul Verhoeven Hitchcock-utalásokban bővelkedő erotikus thrilleréhez Joe Eszterhas szállította az alapanyagot, de ott kísért benne a rendező hollandiai remeke, A negyedik férfi is. Főszereplők: Sharon Stone, Michael Douglas.
Vetítik: Film Mánia - 22:45

Mesterdetektív
Joseph L. Mankiewicz klasszikusának felemás remake-je Kenneth Branagh rendezőtől és Harold Pinter írótól. Az Anthony Shaffer-féle alapanyag azért így is élvezetes, ahogy Jude Law és Michael Caine játéka is.
Vetítik: Duna - 00:20

A kukorica gyermekei
Stephen King novellájának harmadik filmváltozata: egy kevésbé ismert rövidfilm és az azonos című, sikeres nagyjátékfilm után ezúttal tévéfilm formájában látható a történet. Jó lenne még másról is beszámolni itt, pl. díjak, híres színészek, de a jelek szerint ez nem egy népszerű vagy jó alkotás, és kb. az vele kapcsolatban a legérdekesebb, hogy akkor most King részt vett-e a forgatókönyv megírásában (IMDb), avagy sem (Wikipedia).
Vetítik: RTL Klub - 02:05

A piros öves (alias Piros öv)
David Mamet rokonszenves, de nem elég meggyőző drámája Chiwetel Ejiofor, Alice Braga, Emily Mortimer, Tim Allen és Joe Mantegna főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 02:30

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr788242574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása