Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (12.25.)

2015. december 25. - Orosdy Dániel

Scrooge
Ronald Neame rangos díjakra jelölt zenés drámája Charles Dickens műve nyomán, Albert Finney és Alec Guinness főszereplésével.
Vetítik: Duna - 09:00

Carlo Goldoni: A kávéház
Tévéjáték Goldoni vígjátéka nyomán, Márton Andrással, Sáfár Anikóval, Horváth Péterrel, Horkai Jánossal, Bordán Irénnel, Mikó Istvánnal, Harkányi Endrével és a nemrég elhunyt Ferenczy Krisztinával.
Vetítik: Duna World - 11:15

Macskafogó
A jó gengszter nem locsog, hanem megnézi akár ezredszerre is a Macskafogót! Nem igaz, Safranek?
Vetítik: TV2 - 11:40

Belle és Sébastien
Cécile Aubry nagysikerű ifjúsági regényének nem az első, de nem is az utolsó filmváltozata, többek között Tchéky Karyo-val.
Vetítik: Duna - 13:35

Éjsötét árnyék
Tim Burton ezúttal egy ismert (de nem mifelénk) 60-as évekbeli misztikus tévésorozatot dolgozott fel. A Beetlejuice és az Addams family találkozása a boncasztalon, főszerepben Johnny Deppel. Fellépnek még: Eva Green, Michelle Pfeiffer, Jonny Lee Miller, Chloe Moretz, Helena Bonham Carter, Jackie Earle Haley, Christopher Lee. (BS)
Az Éjsötét árnyékban újfent – miként már legutóbbi munkájában, az Alice-ban is – csupán a felületi jegyek idézik a rendező szuverén világát, és igaz ugyan, hogy végeredményben nem annyira rossz a mérleg, mint az előző filmben, de ezúttal is hiányzik a burtoni csibészség: a dévaj jókedv és parttalan pajkosság. (Pápai Zsolt kritikája a Filmvilág 2012/06. számában olvasható.)
Vetítik: Cool - 19:00

Spartacus
Stanley Kubrick klasszikus történelmi eposza Howard Fast regénye és Dalton Trumbo forgatókönyve nyomán, Kirk Douglas, Laurence Olivier, Tony Curtis, Peter Ustinov, Jean Simmons, Charles Laughton, John Ireland, Herbert Lom és Woody Strode főszereplésével.
Vetítik: ATV - 19:15

spartacus.jpg

Ha igaz volna...
Romantikus vígjáték Reese Witherspoon és Mark Ruffalo főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 20:25

KARÁCSONYI KÖTELEZŐK:

1. Reszkessetek, betörők! 2.: Elveszve New Yorkban
Ugyanaz pepitában (pontosabban New Yorkban), ugyanazokkal szinte minden szerepben-poszton. Komolyan, a déja vu garantált.
Vetítik: RTL Klub - 20:40

2. Legyetek jók, ha tudtok
Luigi Magni itthon különösen népszerű zenés, humoros filmje Néri Szent Fülöp (Johnny Dorelli) életéről. A forgatókönyv társszerzője Fellini állandó munkatársa, Bernardino Zapponi.
Vetítik: Duna - 21:10

Cas és Dylan
Jason Priestley dramedy-je Richard Dreyfuss-szal és Tatiana Maslany-vel a címszerepekben.
Vetítik: Film Mánia - 21:00

Hungarian Rhapsody - Queen - Live in Budapest (alias Magic - Queen in Budapest)
Zsombolyai János méltán népszerű koncertfilmje. Operatőr: Ragályi Elemér.
Vetítik: m2 - 21:30

Felkoppintva
Judd Apatow romantikus vígjátéka Seth Rogen, Katherine Heigl, Paul Rudd és Leslie Mann főszereplésével (azaz kb. a szokásos branccsal).
Vetítik: TV2 - 22:00

Tűzszekerek
Hugh Hudson többek között Oscarral és Golden Globe-bal kitüntetett sportdrámája Vangelis híres zenéjével.
Vetítik: RTL Klub - 22:55

Pop, csajok satöbbi
Stephen Frears vígjátéka Nick Hornby bestsellere alapján. John Cusack válságban, Jack Black osztja az észt, a csajok jól néznek ki, a többiek meg adják a 4/4-et.
Vetítik: m2 - 23:05

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr438196588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása