Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (11.28)

2015. november 28. - Orosdy Dániel

Rab oroszlán - Móricz-darabkák
Márton István tévéjátéka Móricz Zsigmond műve nyomán, Koltai Róberttel és Gubás Gabival.
Vetítik: Duna World - 13:15

500 nap (nyár) (legutóbb még: 500 nap nyár)
Az 500 nap nyár kicsit savanyúbb, kicsit melankolikusabb, mint a műfaj más darabjai, mégis szórakoztató. A harmincas évek hóbortos vígjátékait idéző dinamizmus, és a sikerre ítélt – műfajkommentárként is alkalmazott – soundtrack, valamint a Heath Ledger és Meg Ryan szebb napjait idéző színészi játék garantáltan kárpótol az esetleges negatívumokért. (Salamon Tamás)
Szereplők: Joseph Gordon-Levitt, Zooey Deschanel.
Vetítik: RTL Klub - 14:55

Kard és kocka
Fehér Imre történelmi filmje Remenyik Zsigmond forgatókönyvéből, többek között Gábor Miklóssal, Bánhidi Lászlóval, Zenthe Ferenccel és Törőcsik Marival.
Vetítik: Duna - 15:40

Isten hozta, őrnagy úr!
Fábri Zoltán remek Tóték-adaptációja Latinovits Zoltán és Sinkovits Imre főszereplésével.
Vetítik: ATV - 20:30

Philadelphia - Az érinthetetlen
Jonathan Demme díjak-jelölések tömegével elismert drámája Tom Hanks, Denzel Washington, Antonio Banderas, Jason Robards, Mary Steenburgen és Joanne Woodward főszereplésével.
Vetítik: Duna - 21:00

Végjáték
Orson Scott Card sci-fi klasszikusának (a rajongók által) régóta várt és egyben rettegett adaptációja Gavin Hood (Tsotsi, X-Men kezdetek: Farkas) rendezésében. A történet szerint egy gonosz földönkívüli faj a bolygónk elpusztítására tör. Az ellenséggel egy gyerekkatonákból álló osztag hívatott szembeszállni. Ilyen gyilkossá manipulált katona a főhős, Ender is, aki máshogy akarja azt a bizonyos végjátékot lejátszani. A neves szereplőgárda: Harrison Ford, Abigail Breslin, Hailee Steinfeld, Asa Butterfield, Sir Ben Kingsley, Viola Davis. (BS)
Vetítik: Film+ - 21:30

vegjatek.jpg

Vad orchideák
Zalman King híres-hírhedt erotikus filmje Mickey Rourke, Carré Otis, Jacqueline Bisset és Bruce Greenwood főszereplésével.
Vetítik: Film Mánia - 22:55

Ellenség a kapuknál
Jean-Jacques Annaud emlékezetes háborús filmje. Szereplők: Jude Law, Ed Harris, Rachel Weisz, Joseph Fiennes, Bob Hoskins és Ron Perlman.
Vetítik: Duna - 23:10

A doboz
Eltűnik-e Richard Kelly a süllyesztőben? A Donnie Darko „kertvárosi misztériumjátékával” egyből kultikus státuszba emelkedő rendező eddig képtelen volt rá, hogy megismételje első nagy sikerét. Öt évbe telt mire elkészítette második filmjét, ami kis híján el sem jutott a nagyközönséghez: a 2006-os Cannes-i Fesztiválon olyan rosszul fogadták, hogy végül csak teljesen újravágva kerülhetett a mozikba 2007 decemberében (nálunk csak DVD-n jött ki). Filmje Richard Matheson Button, Button című novelláját dolgozza fel, műfaja szerint thriller, sci-fi és horror keveréke (...) (BS)
Szereplők: Cameron Diaz, James Marsden, Frank Langella, James Rebhorn.
Vetítik: TV2 - 23:10

Halál sugárút
A neves angol rendező, Ken Loach ezúttal is aktuális és érzékeny témát választott. Filmjének főszereplője egy Irakban tevékenykedő privát katonai cég zsoldosa, aki gyanús körülmények közt elhunyt barátjáról szeretné kideríteni az igazságot. Lásd: Elah völgye, brit környezetben. (BS)
Míg a hasonló végkicsengésű Titkos Hadseregben Loachnak sikerült az egyensúlyt megtalálnia, a Route Irish mint thriller, túl nagyvonalúan bánik a műfaji klisékkel, kisrealista drámaként pedig nem elég kidolgozottak a karakterei. (Baski Sándor kritikája a Filmvilág 2011/07. számában olvasható.)
Vetítik: m2 - 00:05

Ördög bújt beléd
Karyn Kusama humoros horrorfilmje Diablo Cody forgatókönyvéből (producer: Jason Reitman). Szereplők: Megan Fox, Amanda Seyfried, Johnny Simmons, J. K. Simmons, Amy Sedaris, Adam Brody.
Vetítik: RTL Klub - 01:45

Frost/Nixon
Ron Howard díjak tömegére jelölt drámája Richard Nixon amerikai elnök (Frank Langella) és David Frost angol újságíró (Michael Sheen) híres, 4 estén át tartó televíziós beszélgetéséről. További szereplők: Kevin Bacon, Sam Rockwell, Oliver Platt, Rebecca Hall, Patty McCormack.
Vetítik: TV2 - 02:15

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr28121674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása