Filmvilág blog

Megérkezett a semmiből az első magyar akciófantasy

2015. október 27. - filmvilág

Eddig fogalmunk sem volt róla, hogy készül az Alkonyat és Az éhezők viadala magyar mutációja, de ma sajtóközleményt hozott a posta, amiből az derül ki, hogy a Verseny című, 92 perces fantasy akciófilm október 29-étől már állítólag látható is lesz országosan. (Hogy pontosan hol, az nem derül ki, úgyhogy nincs kizárva, hogy ügyes pofátlan reklámhúzással van dolgunk.)

Rendezője az eddig kisjátékfilmeket készítő Lóth Balázs, írójáról Limdauer Andrásról annyit dob ki az internet, hogy copywriterként és kreatívként dolgozott különböző marketinges cégeknél, a két főszerepet pedig Trokán Nóra és Inotay Ákos alakítja.

Készült egy félperces teaser is, a tovább után pedig a szinopszist is megmutatjuk.

Krisz (Inotay Ákos) emlékek nélkül ébred a végeláthatatlan erdőben és rövidesen rájön: akarata nélkül egy nem evilági lényekkel folytatott verseny főszereplője lett. Rádöbben, hogy vadásznak rá! Menekülés közben találkozik Katával (Trokán Nóra), az íjásszal, és lassan összeverődik a különleges fiatalokból álló csapat, a „Bátrak serege”. Egyedül Krisz az, aki nem tudja, hogyan lehetne a közösség hasznos tagja. Pedig a győzelemhez éppen az ő bátorságára és önfeláldozó képességére van szükség! Az idő fogytán van, közeleg a holdtölte…

Mikor azt gondoljuk, hogy minden elveszett és a sötétség uralkodik az emberiség felett… mindig megjelenik egy hős. Egy hős, aki felveszi a küzdelmet a Gonosz seregeivel és felülkerekedik. De van, amikor akkora a baj, hogy egyetlen hős nem elég! Két faj vetélkedik a túlélésért, a vérfarkasok ősi nemzetsége és az ember. A vérfarkasok a gyengékre, elesettekre fenik a fogukat. Azokra, akik képtelenek védekezni. Vajon képesek-e az emberek szembeszállni a veszéllyel? Egy, a világot behálózó szervezet megkezdi a „Bátrak seregének” szervezését. A tét az emberiség fennmaradása.

És bár totális harcra nem kerülhet sor, a verseny így is vérre megy - a fiatalok közül választják ki az önkéntes sokaságot, akik készek a vérüket adni egy jó ügyért.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr188025788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagylaszlo971 2015.10.27. 11:15:01

jézusisten, segíts ;-)))
(de tényleg, úgy izgulok, vajon képesek lesznek-e szembeszállni a zemberek a vérfarkasokkal?)
süti beállítások módosítása