Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (09.05.)

2015. szeptember 05. - Orosdy Dániel

A kártyavár
Hintsch György "diverzánsmentes, vagy majdnem ilyen, hellyel-közzel egész jóvágású" krimije Rubin Szilárd műve nyomán. Szereplők: Kálmán György, Törőcsik Mari, Páger Antal, Latinovits Zoltán, Ruttkai Éva, Makay Margit.
Vetítik: Duna - 15:00

Hogyan lopjunk felhőkarcolót?
Ben Stiller és Eddie Murphy vígjátékában egy felhőkarcoló dolgozói összefognak, hogy a nyugdíjukat lenyúló dúsgazdag lakót megleckéztessék. Brett Ratner filmje (...) (BS)
Vetítik: TV2 - 19:00

Szerelmes Shakespeare
1999 nem volt túl erős év. 7 Oscar, 3 Golden Globe, 3 BAFTA, halovány emlékek.
Vetítik: Duna - 21:10

Men in Black - Sötét zsaruk 2.
Barry Sonnenfeld nagysikerű vígjátékának folytatása, ismét Tommy Lee Jones-szal, Will Smith-szel és Rip Tornnal. Azóta már kijött a 3. rész is.
Vetítik: TV2 - 21:10

A kód neve: Merkúr
Harold Becker thrillere Bruce Willis-szel.
Vetítik: TV2 - 22:55

Kabaré
Bob Fosse Oscar-, BAFTA- és Golden Globe-díjak tömegével elismert klasszikusa Christopher Isherwood történetei (valamint az azt feldolgozó színdarab és musical) nyomán, Liza Minnellivel és Michael Yorkkal a főszerepben. További szereplők: Helmut Griem, Joel Grey, Fritz "Harry, hozd a kocsit!" Wepper, Marisa Berenson.
Vetítik: Duna - 23:15

cabaret.jpg

Füstölgő ászok 2.: Bérgyilkosok bálja
A többnyire tévének és tékába dolgozó P.J. Pesce (Alkonyattól pirkadatig 3. - A hóhér lánya) előzményfilmje Joe Carnahan akciófilmjéhez, a valaha jobb napokat látott Tom Berenger, valamint Michael Parks és Vinnie Jones főszereplésével. A sztori egyik társírója is Carnahan volt. A maga kategóriájában elég korrekt kis film!
Vetítik: Viasat3 - 23:20

Testvérbosszú 2. - Mindenszentek
A meglehetősen túlértékelt Testvérbosszú folytatása, ismét Sean Patrick Flanery és Norman Reedus főszereplésével. További szereplők: Clifton Collins Jr., Julie Benz, Billy Connolly, Judd Nelson, Peter Fonda.
Vetítik: Story4 - 23:25

Air America
Felemás szatíra a CIA vietnámi huncutságairól. Főszereplők: Mel Gibson, Robert Downey, Jr., Nancy Travis, Michael Dudikoff, Tim Thomerson. Az egyik forgatókönyvíró A kaszkadőr alkotója, Richard Rush (eredetileg ő rendezte volna a filmet).
Vetítik: Film Mánia - 00:40

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr637760856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manuva 2015.09.06. 14:14:05

Ugye jól emlékszem, hogy a Kabaréban Joel Grey csak a színpadon jelenik meg és nem vesz részt párbeszédben meg semmi ilyesmi?

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2015.09.06. 22:21:27

@manuva: Én úgy emlékszem, legalább egy jelenete van színpadon kívül, konkrétan amikor Minnellit hergeli 2 szám között (az öltöző előtt, vagy a színpad felé vezető folyosón, vagy valami hasonló helyen). Arra viszont nem mernék megesküdni, hogy ott megszólal-e... Rendes párbeszéde valószínűleg tényleg nincs a filmben.
süti beállítások módosítása