Filmvilág blog

Filmzenei workshop a Preziben

2015. szeptember 04. - filmvilág

Ingyenes filmzenei workshopot hirdet az eastaste kreatív ügynökség, Magyarországon először, ahol magyar filmkészítők és filmzenére (is) szakosodott emberek tartanak majd előadásokat. Többek közt a Liza, a rókatündér, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan alkotói mesélnek a filmzene készítés folyamatáról, Weyer Balázs a zenés karakterépítésről, Karányi Dani pedig egy animációs film zenei világáról beszél.  Zságer Balázs ezúttal egy különleges filmzenei VJ/DJ szettel készül a Preziben rendezett eseményre.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, az audiovideo@eastaste.net címre várják a jelentkezéseket. 

 

audiovideo_flyer.jpg

A programról bővebben:

Ujj Mészáros Károly - rendező, Tövisházi Ambrus, zeneszerző - Liza, a rókatündér filmzene

Az idei év egyik legnépszerűbb filmje a Liza, a rókatündér, nem csak szürreális történetével aratott sikert. Ujj Mészáros Károly rendező, az Erik Sumoval azaz Tövisházi Ambrussal a film hangulatához tökéletesen illeszkedő zenei világot teremtett. A kizárólag a film kedvéért született betétdalok ismert japán slágerekként csendültek fel a filmben, sokan nem is sejtették, hogy ezek nem japán slágergyárosok, hanem egy magyar zeneszerző fejéből pattantak ki. Hogy hogyan születtek ezek a dalok, erről is beszél majd a rendező és a zeneszerző.

Reisz Gábor & Csorba Lóránt - VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan filmzene

A VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan rendezője, Reisz Gábor a filmkészítés szinte összes részét magára vállalta. A filmet ő írta és rendezte, ő volt az operatőr, barátait kérte fel szereplőnek, és saját maga írta a filmzenének szánt dalokat is, amiket aztán Csorba Lóránt zeneszerző segített kidolgozni. A VAN különleges film, mert a zenéje legalább annyira fontos, mint minden más, és ez is lelkesedésből és közös munkával készült. A dalokat a film főszereplője, Ferenczik Áron énekli és a VAN-hoz hasonlóan ezek is sokat mesélnek a se nem gyerek se nem teljesen felnőtt generáció életérzéséről.

Kalotas Csaba zeneszerző- Milyen zenével fog legjobban működni a filmem? (workshop)

Kalotas Csabát korábban a Realistic Crew tagjaként ismerhették legtöbben, de már akkor is készített zenéket filmekhez és dokumentumfilmekhez. A csapat feloszlása óta leginkább zeneszerzőként dolgozik. Legutóbb a Viharsarok és a Társas Játék zenéjén dolgozott. De Ő felel az HBO legújabb sorozatában, az Aranyéletben hallható dalokért is. Azt fogja megmutatni interaktív előadásán, hogy hogyan befolyásolhat egy jelenetet egy jól vagy éppen rosszul megválasztott filmzene.

Weyer Balázs- Zenei rendezés Magyarországon

Weyer Balázs az Origo alapítója, manapság tanít, rádióműsort szerkeszt, és tagja a World Music Charts Europe zsűrijének is. Csapatával idén ők rendezik a világzene legrangosabb eseményének számító World Music Expót, a Womexet. Balázs volt a népszerű HBO sorozat, a Társas Játék zenei rendezője.

Varsics Peter trailerproducer / rendező (HBO) - Hogyan csináljak ütős promót a filmemhez?

Varsics Péter az HBO promofilmjeinek producere. Feladata, hogy néhány perces promókkal tegyen vonzóvá egy sorozatot vagy egy egészestés filmet. Pontosan tudja, hogy melyik zenével milyen hatást lehet elérni.

Salamon Gergő & Horváth Renátó (eastaste) - Music Supervision - Hogyan szerezzek legálisan zenét a filmemhez? Hogyan segítheti a zene a film promóját?

Az Eastaste alapítói évek óta dolgoznak hazai és nemzetközi reklámkapmányokon, zenei jogosításokkal és márkázott zenei kampányokkal foglalkoznak. Hiszik, hogy manapság már sehol nincs helye az olcsó, ám gyakran semmitmondó, konzerv aláfestő zenéknek, ők inkább személyre és történetre szabott, valóban létező zenéket ajánlanak a produkcióknak.

Emil Goodman & Karányi Dani - Sina & Koré- Animáció és Zene az Umbrellával

Az Emil Goodman rendezte Sina & Koré című animációs sci-fihez Karányi Dani készített zenét. A film a balinéz és dél-ázsiai népművészetből merít és ezáltal a zene is: alapvetően szimfonikus, nagyzenekari hangszereléshez olykor analóg szintetizátor is társult. Az animációs filmről és a különleges együttműködésről mesél majd a két alkotó.

Zságer Balázs & Karcis Gábor – filmzenei szett

Balázs és Gábor egy különleges filmes tematikájú DJ/VJ szettel készül, melyben kiemelt hangsúlyt kapnak a 80-as évek tévésorozatainak zenéi. A páros ebben a szettben más kontextusba helyezi a híres filmzenéket és filmjeleneteket.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr847760476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása