Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (07.31.)

2015. július 31. - Orosdy Dániel

Fogságban
A Felperzselt földdel Oscar-jelölésig jutó kanadai Denis Villeneuve új filmjében egy családot szörnyű tragédia ér: a két legkisebb lánynak nyoma vész, valószínűleg elrabolták őket. A rendőrség be is gyűjt egy gyanúsítottat, de bizonyítékok híján elengedik. Az apa (Hugh Jackman) saját kezébe veszi a nyomozást. További szereplők: Jake Gyllenhaal,Terrence Howard, Paul Dano, Maria Bello. (BS)
Plakátkompatibilis(sá alakított) idézetek:
Hugh Jackman a Fogságban című, elsőrangú krimiben bizonyította, hogy érdemes színészként is számolni vele. (Géczi Zoltán)
Masszív, méregerős dráma. (HZ)
Vetítik: Film+ - 21:00

Különben dühbe jövünk
A világ legjobb filmje. És ha nem, akkor is.
Vetítik: RTL Klub - 21:20

Rumnapló
A Hunter S. Thompson regényéből készült filmadaptáció főszereplője - meglepő módon - egy alkoholista újságíró (meglepő módon: Johnny Depp), aki úgy dönt, hogy áttelepül New Yorkból Puerto Ricóba, ahol egy helyi lapnak kezd dolgozni. Hamarosan összeismerkedik álmai nőjével (Amber Heard), aki azonban egy korrupt üzletember (Aaron Eckhardt) barátnője. A filmet Bruce Robinson, a kultikus Withnail and I (Mi ketten) alkotója rendezte. (BS)
A Rumnapló újabb bizonyítéka a Thompson-tételnek, ezúttal a másik oldalról szemlélve: a gonzo a mozgóképben csupán látványos külsőségeiben életképes, ezek híján a szerzői személyiség nem több érdektelen nyersanyagnál, amiből a rendszer újabb tucatfilmet esztergálhat a szalagsoron. (Varró Attila kritikája a Filmvilág 2011/12. számában olvasható.)
Vetítik: Story4 - 22:05

Poseidon
Wolfgang Petersen katasztrófafilmje, a műfajteremtő A Poseidon katasztrófa remake-je, tele neves színészekkel (Kurt Russell, Richard Dreyfuss, Kevin Dillon, Josh Lucas etc.).
Vetítik: Viasat6 - 23:10

A legrosszabb nap (alias Pedig olyan csendes ember volt…)
Elismert dráma Christian Slater főszereplésével. További szereplők: Elisha Cuthbert, William H. Macy, Michael DeLuise, John Gulager.
Vetítik: Cool - 23:15

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr37667364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása