Filmvilág blog

Tévéajánló - Csütörtök (06.18.)

2015. június 18. - Orosdy Dániel

zsaru_boreert.jpgEgy zsaru bőréért
Alain Delon első rendezése, egyben a második film, amely az ő főszereplésével készült a Sean Penn-féle Gunmant is jegyző Jean-Patrick Manchette valamelyik regénye nyomán (az első ilyen a Három felesleges ember, a harmadik és utolsó A sokk volt). További szereplők: Anne Parillaud, Daniel Ceccaldi. A filmet Delon "J-P M."-nek, azaz egyik mesterének, Jean-Pierre Melville-nek ajánlotta.
Vetítik: Duna - 21:10

Molto pavane - Erkel és Mahler
Tévéjáték az Erkel Színház előadása alapján Pozsgai Zsolt író-rendezőtől. Erkel Ferencet Incze József, Gustav Mahlert Varga Ádám alakítja.
Vetítik: Duna - 23:00

Delta Force 3.: Gyilkos játszma
Az Amerikai nindzsa rendezőjének filmje híres filmesek (John Cassavetes, Chuck Norris, Arthur Penn, Kirk Douglas) gyerekei főszereplésével.
Vetítik: Film+ - 23:15

Ég veled!
Pacskovszky József filmje, a 36. Magyar Filmszemlén (2005) a legjobb női epizódszereplő (Tóth Ildikó) és a legjobb forgatókönyv (Sándor Pál, Gózon Francisco, Pacskovszky József) díját nyerte. (A rendező azóta írt egy regényt, recenzió hamarosan itt, a blogon! - a szerk.)
Vetítik: Duna - 00:35

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr717549196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása