Filmvilág blog

Hamarosan mozikban Almási Tamás új filmje

2015. március 10. - filmvilág

Egy különleges lehetőség kiutat kínál-e az útvesztőből, vagy kőkemény próba elé állít? Vajon megvalósítható az álom egy távoli borsodi településről?

Almási Tamás Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező (Puskás Hungary, Sejtjeink, Ítéletlenül, Ózd sorozat, Ballagás) legújabb filmje, a tititá március végén kerül a mozikba.

Szinopszis: a 18 éves Anti szenvedélye a gitározás. Az ország egyik távoli szegletében, romatelepen él. Váratlan lehetőség éri, amellyel kitörhet kilátástalan helyzetéből. 60 fiatal társával együtt felvételt nyer a Snétberger Zenei Tehetség Központba. A komfortos világ ígérte elvarázsolja a fiatalembert. Csodát remél. Azonban hamar kiderül, hogy hátránya hatalmas, még roma diáktársaihoz képest is. Nem ismeri a kottát, nincs támogató zenészcsalád a háttérben, nem szokott a rendszeres gyakorláshoz.

Az egészestés dokumentumfilm magyar premierje március 25-én lesz az Uránia Filmszínházban, ezt követően pedig több magyar mozi is műsorára tűzi. A hazai forgalmazást követően több külföldi országban is bemutatják majd.

Stáblista:
Rendező: Almási Tamás
Producer: Almási Tamás, Ugrin Julianna
Operatőr: Kékesi Attila
Vágó: Hargittai László H.S.E.
Dramaturg: Janisch Attila
Hangmérnök: Balázs Gábor

A film a FilmJus Alapítvány, a Magyar Nemzeti Filmalap és a Magyarország Filmszakmai adókedvezmény támogatásával jött létre.

Forgalmazza az Anjou Lafayette.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr607257195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása