Filmvilág blog

Susanne Bier minifesztivál a Puskinban

2015. január 29. - filmvilág

A Dán Királyság Nagykövetsége és a Cirko Film Susanne Bier retrospektív vetítéssorozatot szervez a Puskin moziban február 3-án és 4-én.

Az Oscar-díjas dán rendező új filmjét, a Második esélyt február 5-én mutatják be a magyarországi mozik. A bemutatóhoz kapcsolódóan a Dán Nagykövetség és a Cirko Film, Susanne Bier legutóbbi filmjeinek magyar forgalmazója retrospektív minifesztivált szervez, amelyen a Második esély premier előtti vetítésén kívül a rendező legutóbbi három filmjét (Csak a szerelem számít, Egy jobb világ, Esküvő után) is megnézheti a közönség.

Vetítések

Második esély (premier előtti vetítés)
február 3. (kedd) 20:30

Két rendőr, akik egyben a legjobb barátok is, szolgálat közben egy veszekedő, drogos párhoz mennek ki. Simon az intézkedés közben megtalálja a pár gyerekét egy szekrényben, és súlyos döntést hoz. Elrabolja a gyereket, akinek a létezéséről senki nem tud, és sajátjaként kezdi nevelni feleségével. Boldogságuk azonban nem tart sokáig.

Csak a szerelem számít
február 4. (szerda) / 16:00

A filmben Philip, egy Dániában élő angol, középkorú, magányos özvegy, sikeres üzletember, de egy megkeseredett egyedülálló apa. Ida pedig egy dán fodrász, frissen felépülve egy betegségből, aki egyszer csak rádöbben, hogy a férjének egy fele annyi idős szeretője van. Ennek a két meggyötört léleknek a sorsa egybefonódik, amikor elutaznak Sorrentoba, Olaszországba, egy esküvőre, ahol a férfi fia, Patrick, a nő lányával, Astriddal köt házasságot.  


Esküvő után 

február 4. (szerda) / 18:15

Jacob (Mads Mikkelsen) egy indiai árvaházban dolgozó idealista. Annak ellenére, hogy dán állampolgár, már 20 éve nem járt Dániában. De az árvaháznak pénzre van szüksége. Jorgen (Rolf Lassgard), dán üzletember, felajánl egy nagyobb összeget, egy feltétellel: Jacobnak Dániába kell mennie, hogy aláírja a szerződést. Hogy, hogy nem, Jacob Dániába érkezésének időpontja egybeesik Jorgen lányának esküvőjével, így Jacob is hivatalos az eseményre. A helyszínen rájön, hogy a menyasszony édesanyja (azaz támogatójának felesége) Helen (Sidse Babett Knudsen), az ő fiatalkori szerelme.


Egy jobb világ 

február 4. (szerda) / 20:30

A film két helyszínen játszódik: egy afrikai menekülttáborban és egy dán kisvárosban, ahol két család sorsa kereszteződik, amikor a fiaik barátságot kötnek. A kiskamaszokra jellemző magányosság, morális gyengeség és bánat azonban rossz irányba tereli a barátságot.

 

Jegyelővétel a Puskin honlapján, bővebb információ a Facebookon.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr927121249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása