Filmvilág blog

50 filmőrültet keres a magyarhangya

Pályázati felhívás

2014. december 12. - filmvilág

scope_50_logo.jpgA magyarhangya közösségi filmforgalmazó meghirdeti a SCOPE50 projektet, melyet Európai Uniós pályázat keretében szervez másik négy európai országgal közösen.

Mi a SCOPE50?

15 film online és offline. 50 elkötelezett filmőrült. Workshopok és beszélgetések.

A SCOPE50 egy kísérleti közösségfejlesztő projekt. Ötven filmőrültet keresünk, akik hajlandóak kimozdulni komfortzónájukból és nyitottak a párbeszédre. A SCOPE50 leendő tagjai megnézhetik az elmúlt egy év 15 legkülönlegesebb, forgalmazásba még nem került európai alkotásait. Továbbá részt vehetnek a filmeket elemző és a forgalmazás, a fesztiválszervezés és a moziüzemeltetés műhelytitkait bemutató szakmai workshopokon. A projekt végén kiválaszthatnak egy filmet, melyet egy közösen kitalált kampány keretében mutatnak be 2015 tavaszán.

magyarhangya_logo_ff.jpg

A SCOPE50-ben résztvevő országok: Egyesült Királyság, Lengyelország, Ausztria, Csehország, Magyarország.

Ha szeretnél a SCOPE50 tagja lenni, jelentkezz a scope50.hu weboldalon! Töltsd ki a jelentkezési lapot és pályázz! A felsorolt öt film közül válassz hármat, ezekről tölts ki egy kérdőívet és küldd el! Tudj legalább középszinten angolul! Mutasd meg, mennyire vagy filmőrült! Arra vagyunk kíváncsiak, hogyan tudnád felkelteni az érdeklődést egy adott film iránt. Oszd meg velünk ötleteidet és tudásodat!

 Az öt film:

  • Ida (2013, r.: Pawel Pawlikowski)
  • Leviatán (Leviathan, 2014, r.: Andrei Zvyagintsev)
  • Két nap, egy éjszaka (Deux jours, une nuit, 2014, r.: Dardenne-fivérek)
  • Lavina (Turist, 2014, r.: Ruben Östlund)
  • Délibáb (2014, r.: Hajdu Szabolcs)

A pályázatokat december 4-től január 11-ig várjuk. A beérkezett anyagokat a magyarhangya csapata értékeli és kiválasztja közülük az 50 legjobbat. Eredményhirdetés január 15-én.

A SCOPE50 ötven tagja március 15-ig összesen 15, Magyarországon elérhetetlen filmet néz, értékel és vitat meg. A legjobbat közösen választja majd ki és mutatja be a nagyközönségnek.

A projektről bővebb információ : scope50.hu.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr246976907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása