Filmvilág blog

Torinóban díjazták Pálfi György új filmtervét

Sajtóközl. + örömhír

2014. december 02. - filmvilág

Pálfi György legújabb filmterve, A hang (The Voice) néhány hónapon belül két elismerést is kapott. A 32. Torinói Filmfesztivállal párhuzamosan megrendezett Torino FilmLab filmterv fejlesztő fórumon szombaton Pálfi György, Nagy V. Gergő és Ruttkay Zsófia A hang (The Voice) című filmtervvel elnyerte a Les Arcs Coproduction Village díját. Korábban az Európai Unió oktatási, audiovizuális és kulturális támogatási platformja, a MEDIA programja ítélt 50 ezer eurós támogatást a filmtervnek. Pálfi György  filmterve a második legnagyobb támogatási összegben részesült a MEDIA program egyedi projektjei között, és a legnagyobb összeggel támogatták a magyar filmtervek közül. A hang (The Voice) a Pusztai Ferenc producer vezette KMH Film gyártásában a tervek szerint 660 milliós költségvetéssel készül.  A Filmalap eddig a forgatókönyv-fejlesztésre 2 millió forintot ítélt meg, és a produkcióban részt vesz a francia Sciapode koprodukciós partnerként. A hang (The Voice) a tervek szerint részben az Egyesült Államokban forog majd.

A The Voice egy középkorú magyar férfiról szól, aki sosem találkozott Amerikába disszidált apjával, de saját családalapítása küszöbén elhatározza, hogy elutazik az Egyesült Államokba, és megkeresi őt. Az apa tudósként egy olyan kutatócsoportban dolgozott, amelyik az űrből érkezett hangokat vizsgálta, bizonyítékot keresve arra, hogy van-e intelligens élet a Földön kívül. A film azzal a kérdéssel foglalkozik, hogy egyedül vagyunk-e a világban, és ezt a világűr szintjén és személyes szinten is vizsgálja. Egy belső utazás egy külső utazásba csomagolva.

Pálfi György legutóbbi, Szabadesés című alkotása a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon korábban nem látott sikert ért el, elnyerve a zsűri különdíját, a legjobb rendezés díját, valamint az Europa Cinemas Label díját. A szeptember 25-én a Vertigo Média forgalmazásában mozikba került alkotás a KMH Film és a POPFILM gyártásában, nemzetközi koprodukciós partnerek bevonásával készült. Pálfi György (Hukkle, Taxidermia, Nem vagyok a barátod, Final Cut - Hölgyeim és Uraim!) ezzel eddigi legnagyobb szakmai sikerét érte el. A filmet a magyar mozikban bemutatása óta immár közel 10 ezren látták.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr706950363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása