Filmvilág blog

December 30-án jön a BUÉK

Sajtóközl.

2014. november 26. - filmvilág

buék.jpgElkészült Magyarország első közösségi filmje, a BÚÉK. Az alkotók tavaly hirdették meg a BÚÉK projektet, amely az ország egyetlen napját, 2013-2014 szilveszterét mutatja be számtalan szemszögből. A profi filmes stábok mellett több száz résztvevő küldte be saját videóját, így közel 100 órányi nyersanyagából készült el a 70 perces mozifilm.

A premiert 2014. december 30-án országszerte számos helyszínen, azonos időpontban rendezik meg. Az alkotók további premierhelyszínek jelentkezését is várják.

A tavaly meghirdetett BÚÉK elkészítésében a fiatal filmesekből álló stábok mellett bárki részt vehetett saját videóinak beküldésével. Az egyetlen kritérium az volt, hogy a videók december 31-e és január 1-je között készüljenek. A BÚÉK-ra végül több, mint 800 videó érkezett 60 településről.

Az alkotók a film bemutatását a forgatáshoz hasonlóan országos, közösségi eseményként szeretnék megrendezni. December 30-án, rendhagyó módon az ország több pontján vetítik majd a BÚÉK-ot egy időben. A budapesti premiert az Akvárium Klubban tartják, ahol a vetítés után a film zenéjét szerző DJ Bootsie speciális audovizuális szettel lép majd fel.

A BÚÉK eddigi premierhelyszínei: Békéscsaba - Center Mozi, Budapest - Akvárium Klub, Eger - Uránia Mozi, Kecskemét - Otthon Mozi, Pécs - Apolló Mozi, Szeged - Belvárosi Mozi, Székesfehérvár - Barátság Mozi/Fejér Megyei Művelődési Központ, Tapolca - Tapolca Mozi, Tatabánya - Vértes Agorája Kulturális Központ, Vámospércs - Művelődési Ház és Könyvtár.

Az alkotók szeretnének a filmet akár a legkisebb településekre is eljuttatni, ezért a mozik mellett művelődési házak, filmklubok, könyvtárak jelentkezését is várják a buekfilm@gmail.com e-mail címre.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr826934669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása