Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (10.24.)

Szabadság és közösségi háló

2014. október 24. - Orosdy Dániel

Szabadság tér 56
Bereményi Géza hiteles dokumentumon alapuló tévéfilmje. Szereplők: Bács Ferenc, Eperjes Károly, Für Anikó, Csomós Mari, Lukáts Andor, Mácsai Pál.
Vetítik: Duna - 07:15

Asztal öt személyre
Robert Lieberman családi drámája David Seltzer forgatókönyve nyomán, Jon Voight, Richard Crenna, Marie-Christine Barrault és Millie Perkins főszereplésével. Operatőr: Zsigmond Vilmos. Éppen csak feltűnik a vásznon: Kevin Costner.
Vetítik: m1 - 08:20

Social Network - A közösségi háló
David Fincher rangos díjak özönét elnyerő életrajzi drámája Aaron Sorkin Oscar-díjas forgatókönyve és a Facebookért felelős Mark Zuckerberg élete alapján. Zene: Trent Reznor. Szereplők: Jesse Eisenberg, Justin Timberlake, Andrew Garfield, Joseph Mazzello, Rooney Mara, Rashida Jones.
Vetítik: AXN - 14:00

Star Trek
J.J. Abrams variációja Gene Roddenberry kultikus sorozatára.
Vetítik: Duna - 20:45

Legdrágább az életed
Szép szemléltetése az örök igazságnak, mely szerint tudni kell abbahagyni.
Vetítik: RTL Klub - 21:00

Forrest Gump
Robert Zemeckis Oscar-díjas filmje Tom Hanks-szel. Az élet olyan, mint egy doboz bonbon.
Vetítik: m1 - 21:45

forrest gumpGIF.gif

Boszorkányvadászat
A Tolvajtempó és a Kardhal jónevűnek csak jóindulattal nevezhető rendezője, Dominic Sena középkorban játszódó kaland-fantasy-t készített, főszerepben a mindig mindent elvállaló Nicholas Cage-dzsel. A színész egy keresztes lovagot alakít, aki társával (Ron Perlman) együtt dezertál a seregből, majd odahaza elvállalja, hogy egy ördögűzésre kijelölt lányt elszállít a szertartás helyszínére. Útközben megkérdőjeleződik a lány bűnössége, és az egész misszió célja. Kellemes meglepetés: az egyik szerepben a kiváló dán színészt, Ulrich Thomsent láthatjuk, akivel, többek között, Szász János Ópiumában is találkozhattunk. (BS)
A Boszorkányvadászat egészen a kínosan túldigitalizált ostrom-fináléig veretes kalandtörténet,egyszerű, erős karakterekkel és visszafogottan kijátszott morális kérdésekkel. (Varró Attila kritikája a Filmvilág 2011/02. számában olvasható.)
És részben nálunk forgatták!
Vetítik: Film+ - 21:55

Apámuram
Paolo és Vittorio Taviani (többek között) Arany Pálma-nyertes drámája.
Vetítik: Duna - 22:40

A Horror Mesterei - Elnöki lakoma
Idegenbe szakadt hazánkfia, Peter Medak első rendezése a Masters of Horror sorozatba (2. évad, 12. repizód). Társíró-főszereplő: Johnathon Schaech. További szereplők: Venus Terzo, Saul Rubinek.
Vetítik: Viasat6 - 23:10

Memento
Christopher Nolan kultfilmje.
Vetítik: m1 - 00:05

A Horror Mesterei - Álomutazás
Norio Tsuruta rendezése a Masters of Horror sorozatba (2. évad, 13 epizód.), A kör-sorozat és a Sötét víz-filmek irodalmi alapjaiért felelős Kôji Suzuki elbeszélése nyomán (a rendező dolgozott A kör 0: A születésen is). És ezzel az epizóddal véget is ért a teljes széria.
Vetítik: Viasat6 - 00:25

Egy csodálatos elme
Megtörtént eseten alapuló Oscar-díjas dráma a "betegséges" fajtából, melyben a tévéfilmek esztétikája csomómentesen elegyedik a Nők Lapja-cikkek mélységével és a híres hollywoodi hitelességgel (alias HHH). De Jennifer Connelly miatt még ezt is könnyű elnézni.
Vetítik: TV2 - 01:30

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr586827711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása