Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (09.21.)

Judge, Jackson, Judd A.

2014. szeptember 21. - Orosdy Dániel

Már nem olyan időket élünk
Vígjáték Gábor Miklós, Váradi Hédi, Dallos Szilvia, Sinkovits Imre és Mezey Mária főszereplésével.
Vetítik: Duna - 12:40

Grease (alias Pomádé)
Travolta, Newton-John stb., nem kell bemutatni.
Vetítik: TV2 - 15:50

Célkeresztben
Wolfgang Petersen népszerű, többek között 3 Oscarra is jelölt thrillere Clint Eastwood, John Malkovich és Rene Russo főszereplésével. További szereplők: Dylan McDermott, Fred Dalton Thompson, John Mahoney, Tobin Bell.
Vetítik: ATV - 19:10

S.W.A.T. - Különleges kommandó
Egy hetvenes évekbeli sorozat remake-je (többek között) a Kiképzés alkotóitól. Szereplők: Samuel L. Jackson, Colin Farrell, Michelle Rodriguez, LL Cool J, Josh Charles, Olivier Martinez, Jeremy Renner.
Vetítik: AXN - 21:00

Millió dolláros bébi
Clint Eastwood Oscar-díjas filmje. "Clint Eastwood ízig-vérig hollywoodi filmet készített, annak minden bájával és bajával együtt, de a felhozatalt tekintve, a jellemábrázolás kifinomultságát látva, és a Freeman–Eastwood–Swank trió színészi kvalitásait elismerve bátran kijelenthető, hogy a Millió dolláros bébi garantált minőség." (Kubiszyn Viktor)
Vetítik: ATV - 21:10

Párterápia
Shawn Levy akció-vígjátéka Steve Carellel és Tina Fey-jel. További szereplők: Mark Wahlberg, Ray Liotta, James Franco, Mila Kunis, Mark Ruffalo.
Vetítik: TV2 - 21:40

Felkoppintva
Judd Apatow romantikus vígjátéka Seth Rogen, Katherine Heigl, Paul Rudd és Leslie Mann főszereplésével (azaz kb. a szokásos branccsal).
Vetítik: Viasat3 - 22:00

felkoppintva.JPG

Államtrükkök
Doug Liman Arany Pálmára jelölt akciófilmje Naomi Watts, Sean Penn és Sonya Davison főszereplésével.
Vetítik: m1 - 22:30

A nagy kaszálás
A műfajt váltó Harold Ramis (Családi vakáció, Golfőrültek, Idétlen időkig) hangulatos neonoirja John Cusack és Billy Bob Thornton főszereplésével, a többszörös Oscar-díjas Robert Benton (Bonnie és Clyde, Kramer kontra Kramer) írói közreműködésével. Kár, hogy nem erősebb valamivel.
Vetítik: RTL Klub - 23:05

Komfortos mennyország
Peter Jackson két fantasy-project között egy családbarát drámát készített Alice Sebold 2002-es bestselleréből. Főhőse-narrátora egy 14 éves lány, akit egy szomszédban lakó férfi megerőszakol és meggyilkol. Susie két világ közt reked egy színes-szagos purgatóriumban, onnan figyeli családtagjait, amint azok megpróbálják feldolgozni a halálát, és felkutatatni a tettest. A kritikák többsége dicséri a színészeket (és főként a gyilkost alakító Stanley Tucci-t), de kárhoztatják a szentimentális hangvételét. (BS)
A Komfortos mennyország a rendezőtől elvárt hozzáállás helyett nem groteszk rape-revenge komédiát formál a lírai lebegésű alapanyagból, inkább minden lehetőséget kihasznál, hogy virtigli giccsbe fordítsa. (Varró Attila kritikája a Filmvilág 2010/03. számában olvasható.)
Vetítik: TV2 - 23:45

Instant dohány
A Millenium-trilógia után újabb svéd krimi-bestsellerből készült adaptáció. Szinopszis: „Három férfi. Egy latino drogdíler, egy rebellis jugó bandafőnök és egy ambiciózus vidéki svéd egyetemista. Gazdagok akarnak lenni. Nagyon. Minél könnyebben és gyorsabban. Amikor összehozza őket a véletlen, rádöbbennek, hogy van még egy közös céljuk: revánsot venni azon az emberen, aki így vagy úgy tönkretette az életüket.” (BS)
Espinosa munkájában nemcsak elmagyarázva, kidolgozva sincs sok minden, így a mozgóképes verzió nem több középszerű gengszterfilmnél, mely még felvillantani sem tudja, mi volt a regényben különleges. (Vajda Judit kritikája a Filmvilág 2011/05. számában olvasható.)
Vetítik: m1 - 00:15

Hülyék paradicsoma
Mike Judge sajnálatosan kevés figyelmet keltő szatírája Luke Wilson főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 01:35

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr36697761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása