Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (08.31.)

Marnie, Wanda, Boudu

2014. augusztus 31. - Orosdy Dániel

Ártatlan gyilkosok
Várkonyi Zoltán krimije Huszti Péter, Tahi Tóth László, Mensáros László, Benkő Gyula és Őze Lajos főszereplésével.
Vetítik: Duna - 13:00

Eltávozáson
Neil Burger háborús vígjátéka Rachel McAdams-szel, Tim Robbins-szal, Molly Hagannel és Michael Penával.
Vetítik: Film Mánia - 19:00

Gru
A Pixar, a Dreamworks és a Disney után az Universal is előállt egy 3D-s animációs filmmel, amelyben egy morcos főgonosz megpróbálja ellopni a holdat, miközben magához vesz az árvaházból három kislányt. Az eredetiben Steve Carell kölcsönzi a címszereplőnek a hangját, a magyar változatban Scherer Péter. (BS)
A kezdetben kissé üresnek ható univerzum attól telik meg élettel, hogy fontos dolgokról esik szó benne. (Parádi Orsolya kritikája a Filmvilág 2010/11. számában olvasható.)
Vetítik: TV2 - 20:00

Zöld kártya
Peter Weir romantikus vígjátéka Andie MacDowell és Gerard Depardieu főszereplésével.
Vetítik: m1 - 20:20

A szomszéd
Mark Pellington emlékezetes thrillere Jeff Bridges és Tim Robbins főszereplésével.
Vetítik: ATV - 21:10

Marnie
Alfred Hitchcock kései alkotásainak egyike -- kiváló, de nem hibátlan thriller Tippi Hedren, Sean Connery és Diane Baker főszereplésével (egy apró szerepben Bruce Dern is feltűnik).
Vetítik: Duna - 21:35

Marnie.jpg

A hal neve: Wanda
Majdnem Python! A klasszikus Ealing-vígjátékokat jegyző Charles Crichton méltán népszerű vígjátéka John Cleese forgatókönyve nyomán. Szereplők: Cleese, Jamie Lee Curtis, Kevin Kline, Michael Palin, Cynthia Cleese, Stephen Fry. Crichtont Oscarra jelölték, Kline meg is kapta.
Vetítik: Story4 - 21:35

Bomlott Boudu beköltözik (alias Bomlott Boudu beköltözött)
Jean Renoir A vízből kimentett Boudu című klasszikus vígjátékának második remake-je (Paul Mazursky Koldusbottal Beverly Hills-benje után). A címszerepben: Gérard Depardieu. Rendező-főszereplő: Gérard Jugnot
Vetítik: m2 - 21:45

Paraziták
Az ezredvégi biohorror kulcsrendezője [David Cronenberg] korai filmjeiben kiadós botrányokhoz is elegendő nyíltsággal ábrázolta a szexualitás, az agresszió és a megszállottság összefonódását: az 1975-ös Parazitákban a testrabló-filmekből ismerős (de ezúttal egy őrült tudós által létrehozott) puhatestűek terjesztik a szexőrültet, gyilkos orgiába taszítva egy csúcsmodern lakóház teljes bérlőközösségét. A halálig tartó bacchanália feltárja a steril falak közé szorított állatias ösztönöket, a Paraziták áldozatai nemtől és kortól függetlenül ülik a hús ünnepét, hogy a hírhedt zárójelenetben tömött konvojban kezdjék meg a globális terjeszkedést. (SL)
Vetítik: Viasaz6 - 22:00

Amistad
Spielberg első kísérlete a Schindler listája sikerének megismétlésére.
Vetítik: TV2 - 00:20

Milk
"Harvey Milk az Egyesült Államok történetének első, homoszexualitását nyíltan vállaló, ennek ellenére (és épp ezért) tisztséget szerző politikusa volt: 1977-ben beválasztották a San Francisco-i önkormányzat képviselőtestületébe. Csak rövid ideig képviselhette választóit: ’78 november 27-én képviselőtársa, a konzervatív ír családból származó Dan White agyonlőtte (miután végzett Moscone polgármesterrel is). (...) Meglehet, ha Gus van Sant a Good Will Hunting fémjelezte giccskorszaka idején nyúl a témához, filmje nem több szimpla rózsaszín musicalnél, most azonban a Milk az Obama-éra első számottevő politikai filmje." (Schreiber András)
Adalék: Sean Penn Oscart kapott a címszereplő megformálásért.
Vetítik: m1 - 00:45

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr316617507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

harryangel 2014.09.01. 15:19:46

Adalék 2:(következik az adalék 1-ből)Mickey Rourke nem kapott Oscart a Pankrátorért :(

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2014.09.01. 15:42:16

@harryangel: Igen, ez elég gáz. :( Nem láttam a Milket, de valahogy úgy érzem, Seannak egy Oscar is elég lenne*. Kétséges, hogy Rourke még egyszer a közelébe kerülne egy főszerepért járó Oscarnak, és akkor lehet bármennyire nagy ikon, "sérül a pályaíve", ld. Bill Murray.

*Bár ha Tom Hanks-nek kettő van, akkor neki még legalább egy jár. :)

harryangel 2014.09.01. 16:29:17

@Orosdy Dániel: A 80-as évek közepe,vége volt az ő nagy korszaka,igazából akkor kellett volna összejönnie valaminek,akár Stanley White-ként,akár Harry Angel-ként,mert utána sok szűk esztendő következett,aztán a Pankrátor mindenhol vitt mindent,csak a legfontosabbat nem.

Igen,kétséges.Sajnos.

Orosdy Dániel · http://danielorosdy.blog.hu/ 2014.09.01. 19:41:59

@harryangel: Csakhogy ő akkoriban nem jó színészként, hanem kasszarobbantó szépfiúként volt elkönyvelve. Aztán -- legnagyobb tragédiájára -- úgy csúszott le Hollywood trónjáról, hogy közben a szépfiúságát is kinyírta a boksz (meg a plasztikai sebész). Ennyire testhezálló szerepe, mint A pankrátor, már nem lesz valszeg. Sajnos.
süti beállítások módosítása