Filmvilág blog

Nyerd meg a Rosemary gyermeke új kiadását!

Játék + könyvajánló

2014. június 25. - filmvilág

ira-levin-rosemary-gyermeke-b1.jpgHuszonhárom évvel az első hazai kiadás után újra megjelent Ira Levin horrorklasszikusa, a Rosemary gyermeke (korábban Rosemary gyermeket vár címmel volt olvasható), Chuck Palahniuk előszavával. Az 1967-ben íródott regény mozgalmat indított el a modern kori sátánizmus és más okkultizmusok terén; sokan úgy tartják, hogy e nélkül nem készültek volna el az 1970-es évek olyan klasszikus filmjei, mint Az ördögűző és az Ómen. A regényből Roman Polanski 1968-ban filmet forgatott, ami Oscar- és Golden Globe-díjat nyert. Az NBC idén minisorozatot forgatott a történetből.

Szinopszis:

Rosemary Woodhouse feltörekvő színész férjével egy öreg bérházba költözik, aminek baljós múltjánál csak az ott lakó idős emberek különösebbek. A szomszédban élő excentrikus Castevet házaspár hamar a bizalmukba férkőzik, ám férjével ellentétben Rosemary gyanakszik; és nem csak a furcsa hangok miatt, amiket néha a lakásuk irányából hall.

Nem sokkal később Rosemary terhes lesz, házassága miatt azonban aggódni kezd, mivel férje minden figyelmét felívelő színészi karrierjére fordítja. Bár úgy tűnik, a szomszédok nagyon szívükön viselik a fiatal nő egészségét, Rosemary végül rádöbben, kicsodák valójában.

Az Agave Könyvek jóvoltából 3 példányt sorsolunk ki a regényből azon olvasóink közt, akik emailben válaszolnak az alábbi kérdésre:

Az Agave a most indított Ira Levin életműsorozatában a szerző mind a hét regényét kiadja, ebből az egyik magyarul korábban még nem volt olvasható. Melyik műről van szó?

A megfejtéseket a blog.filmvilag@gmail.com címre várjuk, a határidő július 1.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr266413961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása