Filmvilág blog

Így néz ki egy díjnyertes magyar videoklip

Sajtóközl.

2014. június 16. - filmvilág

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói által készített videoklip nyerte meg a VIVA Comet zenei díjátadó Legjobb Videoklip kategóriáját. A klip teljes stábja az egyetem volt és jelenlegi diákjaiból áll. A díjat szakmai zsűri ítélte oda.

A Sonya zenekar egy frissen alakult formáció, Kitchenfloor című számuk klipjét tavaly ősszel mutatták be a Toldi moziban. A filmet a Televíziós műsorkészítő szakon idén diplomázó Damokos Attila rendezte, a képi világért pedig Nagy Marcell, harmadéves operatőr szakos hallgató felelt.

A díjat a VIVA Comet szakmai zsűrije ítélte oda: Szegedi Kata divattervező, Varga Magdolna látványtervező, a rendezőként és színészként dolgozó Szabó Simon, Viszlay Márk divatfotós, valamint a Fehér isten és a Viharsarok operatőre, Rév Marcell. A zsűri komoly hangsúlyt fektetett arra, hogy a képsorok és a zene teljes összhangban legyenek, a vizualitás pedig hozzáadjon a hallott anyaghoz. A zsűri kiemelte, hogy láthatóan a nyertes klipbe fektették a legtöbb munkát, és styling szempontból is ez a munka a legjobb. Méltatták még az operatőr és a colorist munkáját is.

A látványos video többek között a Szépművészeti Múzeumban, a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Közvágóhídon, a Szent Mihály templomban, a Sugarshopban és a Mányoki úti uszodában készült, videoklipes viszonylatban is rendkívül szerény költségkeretből. A klip teljes stábja SZFE hallgatókból áll: a rendezőasszisztens Koblicska Örs, a gyártásvezető pedig Krista Tamás, mindketten tavaly végeztek Televíziós műsorkészítőként. A vágásért az idén végző Érdi Zsófia felelt. Miklós Dániel látványtervező szakon végez idén, ő a klip látványvilágáért felelt, míg a harmadéves operatőr szakos hallgató, Dévényi Zoltán fővilágosítóként működött közre.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr736305230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása