Filmvilág blog

Cannes-i trailercunami

Loach, Dardenne és a többiek

2014. április 19. - filmvilág

Május 14 és 25 között rendezik meg idén a Cannes-i Filmfesztivált, amelynek a héten már a – majdnem – végleges programját is bemutatták a szervezők. A beválogatott filmek egy részéhez már készült előzetes, az alábbiakban ezekből válogatunk. (Magyar filmek nem kerültek be a Cannes-i mezőnybe, a rövidfilmes versenybe viszont meghívást kapott Szőcs Petra A kivégzés című munkája, Kárpáti György Mór pedig a Cinéfondation szekcióban indul a Provinciával).

Olivier Dahan: Grace - Monaco csillaga [nyitófilm]

Életrajzi film Grace Kelly-ről, Nicole Kidmannel a főszerepben. Magyar bemutató: május 22.

Dardenne testvérek: Két nap, egy éjszaka [verseny]

Sandrának (Marion Cotillard) egy hete van arra, hogy meggyőzze kollégáit, mondjanak le a munkahelyi bónuszaikról, mert akkor megtarthatja az állását. Magyar bemutató: valamikor októberben.


Ken Loach:
Jimmy’a Hall [verseny]

Állítólag ez Loach utolsó filmje, idén ugyanis visszavonul. „A gyönyörű írországi tájakon forgatott film történelmi közegbe ágyazva mesél azokról a bátor férfiakról és nőkről, akik mertek szabadon gondolkozni, véleményüknek hangot adni és mindenekelőtt jól érezni magukat a zenén és táncon keresztül. Az alkotás egyik főszereplője Andrew Scott, az itthon is népszerű angol Sherlock-sorozat Moriarty-ja.” Magyar bemutató: valamikor novemberben.


Atom Egoyan: The Captive [verseny]

Egy apa az elrabolt gyerekét próbálja megtalálni. Szereplők: Ryan Reynolds, Rosario Dawson, Bruce Greenwood.


Bennett Miller: Foxcatcher [verseny]

Mark Schultz olimpiai bajnok birkózónak és meggyilkolt testvérének a története. Főszereplők: Channing Tatum, Mark Ruffalo, Steve Carell, Sienna Miller.


Tommy Lee Jones: The Homesman [verseny]

Jones újabb westernje, amelyben maga alakítja a főszerepet. A Glendon Swarthout regényén alapuló történet szerint a halálraítélt Briggsnek (Jones) megmentője (Hilary Swank) kérésére Nebraskából Iowába kell kísérnie három őrült nőszemélyt. Tovább szereplők: Miranda Otto, Jesse Plemmons, Hailee Steinfeld, Tim Blake Nelson, Meryl Streep, John Lithgow, James Spader.


David Cronenberg: Maps to the Stars [verseny]

Thriller elemekkel dúsított családi dráma, amelyben a szülői házba visszatérő zűrös múltú lányt Mia Wasikowska játssza, de olyan nevekkel is találkozhatunk a stáblistán, mint Robert Pattinson, Julianne Moore, John Cusack, Olivia Williams vagy a saját magát alakító Carrie Fisher.


Mathieu Amalric: La chambre bleue [Un Certain Regard]

Georges Simenon regényének adaptációja Mathieu Amalric és Léa Drucker főszereplésével.


Zhang Yimou: Coming Home [versenyen kívül]

A Geling Yan regényén alapuló történet főszereplője kényszerházassága elől Amerikába menekül, majd évekkel később hazatér, ahol munkatáborba kerül. Főszereplők: Chen Daoming és Gong Li.


Szergej Loznyica: Majdan

Dokumentumfilm a kijevi Majdan téren lezajlott ukrán forradalomról.

 

David Michod : The Rover [éjféli vetítés]

Az ausztrál sivatagban játszódó poszt-apokaliptikus scfi-fi egy magányos férfiről szól, aki megpróbálja visszaszerezni autóját egy országúti bandától. Szereplők: Guy Pearce, Robert Pattinson, Scoot McNairy, Susan Prior, Gillian Jones.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr506052998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása