Filmvilág blog

Online filmfesztivállal indul a 24. Mediawave

Sajtóközl. + néznivaló

2014. március 05. - filmvilág

Mediawave_logo.jpgElső alkalommal rendezi meg online filmfesztiválját a Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttlét. Az április 29-én kezdődő rendezvény előtt, március 1-től az interneten lehet szavazni azokra a filmekre, amelyek a kiemelt filmes témára, az Útonra érkeztek.

A világ különböző részein élő filmalkotók nem kifejezetten szeretik viszontlátni filmjeiket a videómegosztókon. A Mediawave az erre a célra kialakított, lapozgatós filmtárában korlátozott ideig, március 1-től április 30-ig teszi megtekinthetővé a nevezett filmeket, amelyek Mexikótól Irakon át Dél-Koreáig a legkülönfélébb szubkultúrákat tárják fel a nézők előtt. A különböző szemléletű és sokféle kultúrát bemutató alkotások - nagyjátékfilm, kisjátékfilm, animációs film, kísérleti film és dokumentumfilm - átfogó képet nyújtanak a nézők számára a világ különböző pontjain élő fiatalok életéről, az "úton lévő" népek, művészek örömeiről és gondjairól - mondta Hartyándi Jenő, a Mediawave igazgatója. ,,Bár vannak jócskán átfedések a filmes programok között, nem az egész nemzetközi és magyar filmverseny, hanem azok a művek tekinthetők meg a Mediawave honlapján, amelyekkel az alkotók az ÚTON / ON THE ROAD speciális online kategóriába neveztek” - tette hozzá a fesztiváligazgató.

Az online verseny nyertes alkotásai megtekinthetők lesznek a komáromi Monostori Erőd mozitermeiben, a MEDIAWAVE klasszikus filmfesztiválján. A szavazók belépőt, bérletet nyerhetnek az április 29. és május 3. között megrendezendő Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttlétre.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr735844243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása