Filmvilág blog

Jameson: Újabb 3 év a miskolci CineFesttel

Sajtóközl.

2013. február 04. - filmvilág

cinefest.JPGA fesztiválnév marad: január 31-én a Jameson Irish Whiskey magyarországi képviselete, a Pernod Ricard Hungary Kft. és a Jameson CineFest - Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál képviselői újabb három éves együttműködési megállapodást írtak alá. A Jameson CineFest név az elmúlt években a minőségi filmnézés, az egyedi és páratlan fesztiválélmény magyarországi szinonimája lett.

A Jameson márka szinte kezdettől jelen van a fesztiválon, a fesztivál fejlődésével évről évre teljesedett ki az együttműködés. A miskolci fesztivált a hazai és nemzetközi filmes szakma az ország legjelentősebb filmes eseményeként tartja számon, és az egyetlen abban  a tekintetben is, hogy  jelentős nemzetközi hátterű szponzor támogatását mondhatja magáénak.

A 2012-es Jameson CineFesten mutatkozott be a hazai közönségnek például Benh Zeitlin A messzi dél vadjai című filmje, amelyet néhány hete négy Oscar-díjra jelöltek. A fiatal rendező a miskolci fesztivál egyik sztárvendége volt - most Steven Spielberg, Michael Haneke és Ang Lee társaságában került a legjobb rendezés exkluzív ötösébe. Február végén kiderül, Oscar-díjas lesz-e. A sikertörténet folytatódik: az idei, 10., ünnepi fesztivál egy nappal hosszabb lesz, több film, több program, több sztár, több koncert várja az érdeklődőket. Mint Singlár Tamás, a Pernod Ricard Hungary Kft. ügyvezető igazgatója és Bíró Tibor fesztiváligazgató elmondták: Magyarország legjobb filmes rendezvénye nemcsak a mindkét félnek hasznos művészetpártolásra jó példa, hanem a magyar film és a magyar kultúra nemzetközi hírét is erősíti. A 10. Jameson CineFest szeptember 12. és 22. között várja az érdeklődőket.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr925062496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása