Filmvilág blog

Kísérleti kisfilmek a Toldiban

Programajánló

2013. február 03. - filmvilág

Szombaton, Február 9-én, 21:30-kor két izgalmas kortárs művész mutatkozik be a Toldi Moziban. Bajusz Orsolya és Werner Zsuzsanna nemrég kezdtek animációs filmeket készíteni, de eddigi munkáik alapján bizton állítható, hogy megérdemlik a kitüntető figyelmet. A bécsi Művészeti Akadémián diplomát szerzett alkotók bátran kísérleteznek a különféle technikákkal, nagy gonddal dolgozzák meg a hangsávot és egészében véve már most egyedi, karakteres stílussal rendelkeznek - amely az elsőre zavarba ejtően eklektikus formavilág ellenére is feltűnő. Míg Werner Zsuzsanna többnyire grafikus animációt elegyít más eljárásokkal, addig Bajusz Orsolya gyakran élőszereplős figurákat mozgat az ezerszínű hátterei előtt - a vetítésre kerülő, varázslatosan hibbant diplomafilmje pedig nem csupán a jóléti ostobaságnak tart opálos tükröt, de még Márai Sándorról is van mondanivalója.

A beugró 300 HUF. A program:

Flag - 2007, 7 perc
Werner/Bajusz

Hol lehet a szerelem tárgyára rátalálni? A városban vagy a mezőn? Féllábú Hans megpróbálja megtudni...

Szerenád - 2009, 2 perc
Bajusz

A szomorú kis bohóc édesbús dallamba önti lelke nyomorát. Mandolinjának panaszos búgása íjként hasítja a naplemente narancsát. A fák és a virágok együtt sírnak a kis nyomorulttal, gyászolják a szerelmet és a tisztaságot.

still2.jpg

Béla, a dekoratőr - 2011, 10 perc
Bajusz

Béla, a dekoratőr nem él egyszerű életet. Nehezen megy neki a polgáriasodás, hiába rajong Márai Sándorért. Szegény Béla, mi lesz vele? Csodafegyver-e Béla, vagy csak egy vesztes? Lehet-e a saját készítésű ellen-fikció abszurdabb és giccsebb a hivatalosnak kikiáltott világmagyarázatnál? A nagyszerű Nicole Weniger és "Beáta Kiss" főszereplésével.

The way to M. - 2011, 7 perc
Werner

Posztmodern road-movie. Egy digitális munkás egy felhőkarcolóban ül és dolgozik. Egy mindennapi incidens a főnökével belső spirituális útkeresésre ösztönzi. Víziói támadnak, és találkozik M.M.-el, az univerzális múzsával. (Asifa Austria Award, 2011 – Legjobb animáció díja).


A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr285060408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása