Filmvilág blog

A Daazo bemutatja: Kulo City

Budapestfilm

2012. december 20. - filmvilág

kulocity-borito.jpg„Budapest, rettentő szutyok hely, mégis itt élünk, kénytelenek vagyunk” - így indul a Kulo City. „A kisfilm a bulik, a lelkesültség és a letargia ezredfordulós Budapestjének lenyomata, mely egyszerre nemzedéki, vicces, ironikus, szemtelen, laza, mégis megrázó.” - áll a szinopszisban. Kocsmázások, haverok, utcaképek, festés, írás, megélhetés, barátnő, vágyak, álmok, csalódások, megcsalás, szerelem, félelem - ezekből a szilánkokból áll össze a Kulo City egy filmmé.

A Kulo City eredetileg Stark Attila diplomamunkája volt az Iparművészeti Egyetemen, majd önállóan is megjelent a Roham Kiadó gondozásában. A kép-regényből, képes-regényből, street art kódexből Kostil Danila csinált filmet, amely a Daazo.com oldalon nézhető meg három részletben.

Kostil Danila 12 éves koráig a Krím-félszigeten élt, majd orosz szülei Budapesten telepedtek le, így Danila és öccse, Luka már itt nőttek fel és tanulták meg a nyelvet. A gimnáziumi barátokkal közösen alapított KOLINFILM először egyperces szpotokat, gegeket, reklámokat készített, majd jött a nagy dobás, hogy készítsenek a kisfilmet az ismert street art képzőművész, Stark Attila diplomamunkájából, a Kulo Cityből.

A kisfilmet 2010-ben először a Műcsarnokban mutatták be, majd a NextArtban egy kiállítás keretében lehetett megnézni, illetve limitált példányszámban DVD-n is elérhető volt.


A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr574974632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása