Filmvilág blog

Park Chan-wook menni Amerika

Stoker

2012. október 28. - Baski Sándor

Pár hete mutatták be Park Chan-wook új filmjének előzetesét, akkor sikeresen elkerülte a figyelmünket, de most pótoljuk a mulasztást. A Stoker az Oldboy rendezőjének első amerikai produkciója, és a trailer, illetve a szinopszis alapján jó érzékkel ragaszkodott ahhoz, amihez igazán ért: az erős (és rejtélyes) karakterekre építő pszichológiai thriller műfajához. A történet középpontjában két nő áll: a Nicole Kidman által játszott anya, és a lánya (Mia Wasikowska), akik magukra maradnak miután a családfő elhalálozik. Feltűnik azonban a férfi testvére (Matthew Goode), aki beköltözik hozzájuk, hogy segítsen megbirkózni a gyásszal. A jó lelkű nagybácsiról természetesen kiderül, hogy hátsó szándékai is vannak.

Koreai rendezőnek még nem nagyon sikerült Hollywoodban befutnia, Park Chan-wook sikerére sem mernénk nagy összegben fogadni, az alapanyag mindenesetre biztató (a forgatókönyv felkerült a legjobb le nem forgatott szkriptek 2010-es Black List-jére), és előzetesen a színészválasztásra sem lehet panaszunk. A film zenéjét Clint Mansell (Rekviem egy álomért, Fekete hattyú) szerezte, a kamera mögött Park állandó operatőre, Chung Chung-hoon állt.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr84874782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása