Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (08.18.)

Hé, 7, kék

2012. augusztus 18. - Orosdy Dániel

Hé, szállj le a vonatunkról!
Jimmy T. Murakami (When the Wind Blows) animációs filmje John Burningham meséje nyomán.
Vetítik: m2 - 07:40

Hook
Steven Spielberg nagyszabású Pán Péter adaptációja (vagy méginkább sajátos folytatás a klasszikus meséhez). Főszereplők: Dustin Hoffman, Robin Williams.
Vetítik: Viasat3 - 14:30

Csodatopán 1-2.
Kétrészes mesejáték Páskándi Géza forgatókönyve nyomán, kiváló színészekkel.
Vetítik: m2 - 15:10

Galaxis útikalauz stopposoknak
Douglas Adams kultikus sci-fi-vígjátékának álomgyári adaptációja. Szereplők: Martin Freeman, Mos Def, Sam Rockwell, Zooey Deschanel, John Malkovich, meg a többiek.
Vetítik: RTL Klub - 16:20

Robin Hood, a tolvajok fejedelme
Kevin Costner fénykorának egyik legnagyobb sikerfilmje. Rendezte: a "másik Kevin", aki eleinte a fő tettestársa volt (K. Reynolds: Fandango, Waterworld).
Vetítik: Viasat3 - 21:00

7 kérdés a szerelemről
Rényi Tamás tévéfilmje a korszak sztárjaival.
Vetítik: m2 - 21:00

7kérdésa.jpg

A törvény éber őre
Önmagában szerény jelentőségű western, viszont igazi filmtörténeti kuriózum: ha annak idején a főszereplő, Richard Widmark nem elégedetlen Robert Tottennel, és nem cserélteti le félúton Don Siegelre, ma szegényebbek vagyunk Alan "The Alias Man" Smithee-vel, a nem létező filmrendezővel (bővebben a Mozinet hasábjain írtam erről az úriemberről, tessék utánanézni). Egyébként a korszak vezető kritikusai szerint nem is rossz mozi.
Vetítik: Viasat6 - 21:30

Törvényre törve
A néhai (és sajnálatosan alulértékelt) John Flynn akciófilmje Steven Segallal. További szereplők: William Forsythe, Gina Gershon, Jerry Orbach.
Vetítik: RTL Klub - 22:00

Három szín: kék
Krzysztof Kieslowski híres trilógiájának első része Juliette Binoche-sal.
Vetítik: Duna - 23:00

Ez a fiúk sorsa
Michael Caton-Jones filmje Robert De Niro, Ellen Barkin és Leonardo DiCaprio főszereplésével egy mostohaapáról, aki kegyetlenül bánik a nevelt fiával.
Vetítik: Film+ - 23:00

Lángoló Mississippi
Alan Parker többek között Oscarra jelölt drámája Willem Dafoe és Gene Hackman főszereplésével. További szereplők: Frances McDormand, Brad Dourif, R. Lee Ermey, Stephen Tobolowsky, Michael Rooker, Pruitt Taylor Vince.
Vetítik: m1 - 23:45

A tél 53 napja
Díjnyertes spanyol dráma.
Vetítik: Duna - 00:35

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr74718068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása