Filmvilág blog

Premierek a héten

Gyerekfilmek, felnőtt mozik

2011. december 15. - filmvilág

ALVIN ÉS A MÓKUSOK 3. – Újból visítanak az erdei patká mókusok. Megtekintése 10 éves kor alatt nem ajánlott.   

BARÁTOM KNERTEN, LILLEBROR ÉS A SZÍNES HARISNYÁKNorvég családi kalandfilm még 2009-ből. A főszereplő egy kisfiú, aki képzeletbeli barátjává fogad egy emberformájú fadarabot. A filmnek azóta már két folytatása is elkészült. A előzetessel ellentétben a film szinkronizálva kerül a mozikba.

S.O.S. LOVE – AZ EGYMILLIÓ DOLLÁROS MEGBÍZÁSIsmét Sas Tamásra vár a feladat, hogy a magyar filmek éves (és minden eddiginél alacsonyabb) nézettségét feltornázza. Öt évvel ezelőtti sikerfilmjének folytatásában ezúttal olyan B-kategóriás hollywoodi sztárok is feltűnnek, mint Daryl Hannah és Billy Zane. A társkereső ügynökség munkatársai most azt a feladatot kapják, hogy egy orosz maffiózó lányát boronálják össze a Magyarországon forgató amerikai színésszel. További szereplők: CJ Thomason, Christine Kelly, Árpa Attila, Hujber Ferenc, Kovács Patrícia, Hevér Gábor, Szinetár Dóra. [előzetes]

MISSION: IMPOSSIBLE – FANTOM PROTOKOLLTom Cruise akciószériájának új verziójában megszűnik az IMF, mármint az ügynökök munkáltatója, az Impossible Mission Force, egy terrorcselekményt követően ugyanis rájuk terelődik a gyanú. Az Ethan Hunt ügynök vezette csoportnak az illegalitásból kellene megtalálnia az igazi bűnösöket. A rendezést ezúttal a korábban animációs filmeket készítő Brad Bird (L'ecsó, A hihetetlen család) vállalta. [előzetes]

eletfája.jpg

AZ ÉLET FÁJATerrence Malick Arany Pálmás filmje végre idehaza is látható. Az élet fája „egy istent kereső panteista víziója, a különc rendező életművének legszemélyesebb, leguniverzálisabb darabja.” Főszerepben: Brad Pitt, Sean Penn, Jessica Chastain.

A Filmvilág kritikusa szerint: Az élet fája nem akkor a legerősebb, amikor a történet fonalát veszi fel, hanem amikor elvész a részletekben, és gyermeteg lelkesedéssel próbál megismételhetetlen pillanatokat elkapni. Malick ezért nem tör pálcát egyik szereplője felett sem, nem okoskodik, és nem moralizál, csak Bergmant idéző bölcs modorban kérdez. A film megtekintése közben tehát ne számítsunk arra, hogy kulcsot kapunk a kezünkbe, az alkotó inkább celluloid-festményeivel vezet végig az úton, így nem is értelmezni, sokkal inkább megélni kell ezt a filmet. Nyitottságunkért cserébe olyan esztétikai és spirituális élményben részesülünk, amivel nagyon kevés kortárs művész képes megajándékozni minket. (Hlavaty Tamás elemzése az októberi Filmvilágban olvasható.)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr833466484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása