Filmvilág blog

És mégis mozog: ikonikus Kubrick-jelenetek animálva

.gif

2011. szeptember 02. - Baski Sándor

Paul Lynch kritikus írta a Mechanikus Narancs kapcsán Stanley Kubrick filmjeinek vizuális világáról: „A színek felfedezésével Kubrick képei olyan élénké és áthatóvá váltak, ami lassan a történetei alapanyagát is átformálta… Szélesvásznú felvételei mintha szétfeszítenék a kép természetes határait, hogy képesek legyenek magukba szívni a fény minden egyes fotonját. Kubrick azt akarta művelni a nézőjével, amit a Mechanikus Narancs Alexével tett: kifeszíteni a szemhéjainkat, hogy kénytelenek legyünk a vetítő minden sugarát befogadni. Nem akarta, hogy pislogjunk.”

Az alábbi, illetve a link mögött megtekinthető cinemagraph-ok tanúsítják a legérzékletesebben Kubrick képeinek hipnotikus erejét; és mellesleg szórakoztatóan bizarr látványt nyújtanak. (A cinemagraph olyan állókép, amelynek egy részletében egy mozogássor ismétlődik.) Forrás: http://iwdrm.tumblr.com/

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr93197780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

entro 2011.09.03. 10:09:15

Basszus, Jack rendesen megijesztett:).
süti beállítások módosítása