Filmvilág blog

Újabb előzetesek Cannes-ból: távol-keleti kiadás

Kim, Miike, Hong

2011. április 29. - Baski Sándor

A Cannes-i Fesztivál programjában nem ritkán találni olyan címeket, amelyekről korábban a filmes sajtó még csak pletykákat sem hallott. Ilyen az Un Certain Regard szekcióban szereplő Kim Ki-duk-film, az Arirang is, amellyel kapcsolatban az előzetes is csak tovább növeli a homályt. Az egészségügyi okok miatt három év (munka)szünetet tartó rendező a jelek szerint saját filmes karrierjére és életére tekint vissza sajátos dokumentumfilmes formában. A cím egy 600 éves koreai népdalból származik, amely az ország nem hivatalos himnusza is egyben. Az enigmatikus előzetes a tovább után látható.

Az Un Certain Regard szekció tavalyi győztese Hong Sang-soo sem szokványos módját választotta új filmje promotálására: a The Day He Arrives előzetesében egyetlen hétköznapi jelenetet láthatunk, visszafelé játszva. A történetről mindössze annyit tudni, hogy főszereplője egy vidéki egyetem filmes tanszékének professzora, aki Szöulba utazik filmkritikus barátjához látogatóba.



 


Takashi Miike japán kultrendező, némileg talán meglepő módon, egy remake-kel került be a versenyszekcióba (Masaki Kobayashi szamurájfilm-klasszikusát, a Harakirit dolgozta fel), ezen túl pedig azt is elmondhatja magáról, hogy övé az első élőszereplős 3D-produkció, amely a három legnagyobb fesztivál (Cannes, Berlin, Velence) egyikére meghívást kapott. Előzetes egyelőre nincs, csak egy félperces kedvcsináló.


A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr382861726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása