Filmvilág blog

Amanda Seyfried kétszer + Godard, Thor, Truffaut

Premierek a héten

2011. április 28. - filmvilág

A LÁNY ÉS A FARKASPiroska és a farkas parafrázis az Alkonyat rendezőjétől, Amanda Seyfried főszereplésével. Műfaj: romantikus horror. Vérfarkasvadász: Gary Oldman. Érdekesség: az író, David Johnson eddig operatőrként dolgozott. [előzetes]

A Filmvilág kritikusa szerint: Az első Alkonyat-filmet jegyző Catherine Hardwicke Piroska és a farkas-átirata vizuális világában megidézi Neil Jordan klasszikusát, a Farkasok társaságát, de történetvezetésében nem jut túl a Twilight-széria korlátain. (Szabó Noémi kritikája a májusi Filmvilágban olvasható.)

CHLOE – A KÍSÉRTÉS ISKOLÁJA – Atom Egoyan Az igazság fogságában után újra erotikus feszültségekben bővelkedő thrillert rendezett, ezúttal egy 2003-as francia film (Nathalie) alapján. Julianne Moore alakítja a féltékeny feleséget, aki felbérel egy gyönyörű eszkort lányt (Amanda Seyfried), hogy próbálja meg elcsábítani a férjét (Liam Neeson.) [előzetes]


A Filmvilág kritikusa szerint: Az érzelmességében is visszafogott drámai alapanyagot Egoyan az erotikus thriller felé mozdítja el, és ebben a közegben láthatóan nem mozog otthonosan. (Pálos Máté kritikája az áprilisi Filmvilágban olvasható.)

THOR – A legújabb Marvel-szuperhősfilmet a korábban inkább Shakespeare-drámákon edződő Kenneth Branagh rendezte, ausztrál (Chris Hemsworth), brit (Anthony Hopkins), amerikai (Natalie Portman, Kat Dennings) és svéd (Stellan Skarsgard) színészek főszereplésével. A történet szerint Thort apja, Odin a Földre száműzi Asgard birodalmából, ahol neki kell megvédelmeznie az embereket. [előzetes]

KETTEN A HULLÁMBAN – Dokumentumfilm a francia film két legnagyobb alakjáról, Jean-Luc Godard és Francois Truffaut kapcsolatáról.



 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr392859813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scorsesefan 2011.04.28. 14:42:57

Nem mindegy, hogy Thor vagy Thőr.

peczek · http://peczek.freeblog.hu 2011.04.29. 20:55:24

Chloe: tegnap megnéztem Atom Egoyan korábbi filmjét, az Exotica-t, nos (majdnem) egy rettenet volt. Azt hiszem, a Chloe-re nem fizetek be. Egyébként Julianne Moore ezerszer jobb nő, mit ez a gürüszemű Amanda Seyfried, szóval ha kisértésbe akarnék vinni egy férjet, valami csinosabb nővel próbálkoznék.

peczek · http://peczek.freeblog.hu 2011.04.29. 21:00:03

@Peczek Béla: Bár a The Sweet Hereafter mintha tetszett volna.
süti beállítások módosítása