Filmvilág blog

Kinyitjuk a Bonnie-aktákat

Még mindig Tarantino nyomában

2011. január 25. - filmvilág

Másfél éve futó, mindezidáig 34 részt megért Tarantino-rovatunkban azt kutattuk / kutatjuk, hogy az egykori videotékás mely forrásokból merít, idéz, kölcsönöz, hommage-zsol. Már eddig is többször felhívtuk rá a figyelmet, hogy egyes filmek és rendezők hatása nem közvetlen, viszonylag könnyen megfejthető és jól körülhatárolható képi, zenei, szövegi idézetek-utalások megfejtésével mutatható ki Tarantino életművében, hanem "áttételesen", egyfajta alkotói hozzáállás vagy stílus formájában.

A Tarantino nyomában sorozatunk új alrovatában azonban már kifejezetten azokkal a művekkel és művészekkel foglalkozunk, amelyek/akik a Ponyvaregény Bonnie-jához hasonlóan nem jelennek meg konkrétan és felismerhetően a vásznon, mégis érdemes kitérni rájuk QT apropóján, hiszen valami módon szerepet kaptak az életművében. Kedvenc mozijai, interjúkban előszeretettel emlegetett könyvek, zenék és minden egyéb popkulturális termék helyet kaphat itt, ami amúgy is figyelmet érdemelne, de nem kapná meg, ha nem ejtenénk róla pár szót a jeles kultrendező kapcsán. Útjára indul tehát a titokzatos ápolónőről elnevezett Bonnie-akták-sorozat! Kezdés: most.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr722612560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása