Filmvilág blog

Örökifjak és kövérek a babyloni körben

Premierek a héten

2010. szeptember 15. - filmvilág

A CSODÁLATOS UNIVERZUM 3D – „Az első teljesen magyar készítésű 3D-s film a csillagok közé repít minket. A tudományos filmek stílusában készült alkotás jóvoltából a nézők bepillantást nyerhetnek az univerzum bolygóinak rendszerébe, az animációk pedig a Földről felbocsátott űreszközöket mutatják be.” Már a hivatalos honlaptól is le vagyunk nyűgözve.

A BELSŐ KÖR – Bűnügyi és családi dráma egyben: Laurent Tuel olasz-francia gyártású filmje a Dél-Franciaországban működő örmény gengszterek által irányított alvilágban játszódik, ahol a klán vezetője és fia között megromlik a viszony. [magyar feliratos előzetes]

A Filmvilág kritikusa szerint: Ha néhol problémásak is a figurák motivációi, A belső kört elsősorban éppen a karakterformálás sajátosságai mentik meg attól, hogy tucatmozi legyen. (Pápai Zsolt kritikája a szeptemberi Filmvilágban olvasható.)

BABYLON A.D. – Mathieu Kassovitz Maurice G. Dantec sci-fi regényét adaptálta amerikai-francia-brit koprodukcióban francia (Charlotte Rampling, Mélanie Thierry) és brit színészekkel, illetve egy amerikai akciósztárral (Vin Diesel). Utóbbinak a filmben egy különleges képességekkel felvértezett fiatal lányt kell Oroszországból Amerikába szállítania, és megóvnia az életét a rá leselkedő veszélyektől. A rendező sajnos összekülönbözött a stúdióval különféle kreatív és financiális okokból, így a filmből jelenleg két verzió létezik: egy komorabb rendezői és egy felhígított stúdió-változat. Nálunk az utóbbi látható. [előzetes]

 

A Filmvilág kritikusa szerint: Kassovitz Ridley Scott zsáneröröksége helyett inkább Luc Besson nyomvonalát választotta, hogy utat találjon a mainstreambe: a Babylon AD mind cselekményét, mind kivitelezését tekintve valahol az Ötödik elem és a Szállító metszetébe helyezhető el. (Varró Attila kritikája a szeptemberi Filmvilágban olvasható.)

KÖVÉREN SZÉP AZ ÉLET – Daniel Sánchez Arévalo beszédes című vígjátéka (a kreatív angol verzió: Fat people) egy fogyókúrás csoportterápián játszódik, ahol problémásnál problémásabb figurákkal ismerkedhet meg a néző. A Cirko moziban a 100 kiló feletti férfiak ill. a 85 kiló feletti nők kedvezménnyel nézhetik meg a filmet. Még nem késő meghízni! [magyar feliratos előzetes]

A Filmvilág kritikusa szerint: Leginkább az Én elvesztésének és meglelésének empatikus miniportréit kapjuk – visszataszító, szórakoztató, kivételesen pontosan artikulált, végső soron megrázó módon. (Forgács Nóra Kinga kritikája a szeptemberi Filmvilágban olvasható.)

YOUNG AT HEART – ÖRÖKIFJAK – Működik Massachusetts-ben egy különleges kórus: tagjainak átlagéletkora 81 év, repertoárjuk pedig punk-rock klasszikusokból és modern popszámokból áll. Szórakoztató dokumentumfilm, amely a Los Angeles-i, a varsói  és az atalantai filmfesztiválon is a közönség díjazottja volt.




A Filmvilág kritikusa szerint: Stephen Walker és Sally George dokumentumfilmje hangulatában és témájában egyértelműen a buena vista életérzést adja vissza, de mindezt megfejeli valamiféle massachusetts-i öntudattal. (Barkóczi Janka kritikája a szeptemberi Filmvilágban olvasható.)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr942297226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása