Filmvilág blog

Nem félünk a titánoktól

Premierek a héten

2010. április 14. - filmvilág

A héten nem halmoznak el minket bemutatókkal a forgalmazók (talán a Titanic miatt?), ezért a szokásos moziajánlónk is rendhagyóan rövid lesz (pláne, hogy mi is a Titanicon töltjük ez a hetet.)

NEM FÉLÜNK A FARKASTÓL? - Mária Procházková a cím sugallatával ellentétben nem egy Piroska és farkas-parafrázist készített, az ismert mese motívumai azonban visszaköszönnek a főszereplő óvodás kislány történetében, akinek különféle félelmekkel, traumákkal kell szembenéznie. (A film a most futó Titanic programjában is szerepel.)

A Filmvilág kritikusa szerint: Az információadagolásnak és a tempónak a gyermeki felfogóképességhez igazításával a Nem félek a farkastól érdekes, ha nem is egyértelműen sikeres kísérlet a filmdráma és a családi film összeházasítására. (Vajda Judit kritikája a márciusi Filmvilágban olvasható)




Kdopak by se vlka bál - cseh, 2008. Rendezte és írta: Maria Procházková. Kép: Martin Stepánek. Zene: Jan P. Muchow. Szereplők: Dorota Dedková, Jitka Cvancarová, Pavel Reznícek. Forgalmazó: Anjou Lafayette. Feliratos. 90 perc


A TITÁNOK HARCA – Nagyszabású hollywoodi fantasy az olümposzi istenek harcáról olyan nevekkel a főszerepben, mint Sam Worthington (Perszeusz), Liam Neeson (Zeusz), Mads Mikkelsen (Drakó), Gemma Arterton (Ió) és Ralph Fiennes (Hádész). Louis Leterrier korábban tisztességes akciófilmeket rendezett (A nyakörv, A hihetetlen Hulk), a trailer alapján viszont ezúttal inkább a CG-bűvészek kezében volt az irányítás. Természetesen 3D-s bemutatóról van szó.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr291918700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása