Filmvilág blog

Moziklip 22.: Peter Serafinowicz

Végre bosszút állhatunk a jediken

2010. március 19. - klág

Pete kicsoda? Honnan is ismerhetné őt bárki Magyarországon? Ő volt Duane, a gonosz macsó Edgar Wright sorozatában, a Spacedben. Ő volt az egyik írója, főszereplője és zeneszerzője a Look Around You című fenomenális kamu-oktatósorozatnak. Ő volt a dühös juppiból meztelen zombivá alakuló Pete az ugyancsak Wright keze alól kikerült Shaun of The Deadben (ami nem mellesleg az utóbbi tíz év hetedik legjobb filmje). Így sem ismerős a mackós angol? Akkor megadom magam: ő volt Darth Maul eredeti hangja a Baljós árnyakban.

A semmiből érkezett a bejelentés, hogy Serafinowicz fogja rendezni az angol Hot Chip legújabb klipjét. Az elkészült munka a héten debütált. És fantasztikus. Bizarr, őrült, vicces, hülyét csinál a mai angol tömegzenéből (igen, hála a nemsokára nálunk is műsorra kerülő X-Factor tehetségkutató műsornak és Simon Cowell überproducernek, Nagy-Britanniában még mindig a fiúbandák uralkodnak), közben pedig furcsa módon emlékeztet egyszerre az Álomcsapdára és a Zardozra. Eddig idén a legjobb klip, amit láttam.

Ha valaki nem ismerné a Hot Chipet: a klip elején nem ők vannak a színpadon. Ha az igazi együttesre vagyunk kíváncsiak, keressük meg az öt tesitanár kinézetű mukit a tömegben.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr361852357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hakaba 2010.03.20. 13:13:09

csodás! :D
lehet, hogy valakinek nem "tetszik", de a zene is borzasztó profi. :)
süti beállítások módosítása