Filmvilág blog

Werner Herzog a konyhában

A hét videója

2009. szeptember 20. - Baski Sándor

Werner Herzog, hogy filmjeit finanszírozni tudja, elvállalta egy amerikai főzőshow vezetését, az elkészült műsorok azonban nem kerültek adásba – egészen mostanáig. Az alábbi videóban a híres / hírhedt rendezőzseni Jim Jarmusch társaságában sürgölődik a konyhában, ám kiderül, hogy egy fontos alapanyag, a méz hiányzik. Mivel Herzog szerint, ahogy a film, úgy az étel esetében is elengedhetetlen hozzátevő az eksztatikus (esztétikai?) igazság, elutazik a perui dzsungelbe, hogy a legtisztább, legesszenciálisabb mézet szerezze be. Mielőtt azonban megtalálná a gyilkos méhek kaptárjait a dzsungelben, a perui katonai junta foglyul ejti.

Mindez természetesen csak paródia, a szkeccset a Sandwich Films nevű alkotói csoport készítette. Will Maier színész remekül visszaadja a fiatal Herzog hanghordozását és modorosságait (összevetésképpen íme egy monológ a Burden of Dreams-ből), az utalásokból pedig kiderül, hogy alkotók jól ismerik a rendező életművét. Szóba kerül például az az eset, amikor Herzog fogadásból megette a saját cipőjét – mindez valóban megtörtént, film is készült az eseményről (részlet), de a többi poénnak is van valamilyen valós háttere.

 

  
A szkeccsnek már egy folytatása is elkészült, ebben Herzog az autó-karbantartás rejtelmeibe avatná be a nézőket, amikor is Klaus Kinski megpróbálja őt megölni, később pedig megmenti Joaquin Phoenix életét (utóbbi valóban megtörtént, előbbi majdnem fordítva: a Fitzcarraldo forgatásán az indiánok felajánlották neki, hogy megölik Kinskit.) A továbbiakban Herzog villámrandizni fog Björkkel, lakást rendez át David Lynch segítségével és bort kóstol Orson Welles-szel.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr321376917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.09.20. 13:22:26

Hát én már látom a Vacsoracsatában, ahogy Tarr Béla bevásárol, mit bevásárol, egyenesen beszélget a zöldségessel, Szász János, ahogy hagymát vág, Kamondi Zoltánt, ahogy tésztát dagaszt és Jancsót, ahogy a kertben ül, és telefonon hívja Novák Tatát, hogy Tatukám, kéne itt főzni valamit... :D Wehhehe.
süti beállítások módosítása