Filmvilág blog

Anya, gyilkos

Bong Joon-ho: Mother

2009. augusztus 27. - Baski Sándor

Annak, aki egy kicsit is ismeri a kortárs koreai filmet, aligha kell Bong Joon-ho-t bemutatnunk, Park Chan-wook (Bosszú-trilógia, JSA, Cyborg vagyok...) és Kim Ji-woon (Két nővér, Bittersweet life) mellett ő a legelismertebb műfaji filmese az országnak. A blogon legutóbb Tarantino listája kapcsán említettük, ezen két filmjével is képviseltette magát: A halál jele a sorozatgyilkosos thriller műfaján csavart egyet, A gazdtest a szörnyfilmes kliséket fordította ki. Legújabb filmje, a Mother (Madeo) Cannes-ban debütált, díjat nem kapott (igaz, nem is a verseny-, hanem az Un Certain Regard szekcióban szerepelt), a kritikák viszont többnyire kedvezőek voltak.
A thriller elemekkel dúsított dráma egy értelmi fogyatékos fiú anyjáról szól, aki mindent megtesz, hogy tisztázza gyerekét egy gyilkosság vádja alól. Angol feliratos előzetes a tovább után, illetve bónuszként egy Kim Ji-woonhoz kapcsolódó hír.

Kim Ji-woon legutóbbi filmjét, A Jó, a Rossz és a Furcsa koreai western-átiratát sajnos a magyar mozik nem mutatták be, sőt ezidáig dévédén sem jelent meg, ez a csúfság azonban következő projektjével már aligha eshet meg, lévén angol nyelven forgat, angol színészekkel. Claude Sautet heist klasszikusát, az 1971-es Max et les ferrailleurs-t dolgozza fel (magyar cím: Sátáni ötlet), amelyben egy francia detektív próbál csőbe húzni egy rablóbandát. A forgatás ennek ellenére nem Franciaországban, hanem (a producerek 'kérésére') Philadelphiában lesz, a főszerepekre pedig Clive Owent és Sienna Millert szemelte ki a rendező. (via: twitchfilm.net)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr761343006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása