Filmvilág blog

Moziklip 6.: E. Elias Merhige

Pár lépés a világ

2009. augusztus 21. - klág

A hosszú hétvégére való tekintettel az eheti Moziklip kicsit rövidebb a szokottnál, jövő héten pótolom.

Amikor a rovatot terveztem, nem igazán tudtam, hogy mutassak-e egyáltalán olyan munkákat, amik inkább érdekesek, mint jók. A dilemma körülbelül idáig tartott: E. Elias Merhige a new yorki Interpol zenekarhoz készített klipje számomra nagyon kevés pozitív jellemzővel bír, de mivel egy valóban egyéni rendező keze nyomát viseli magán, érdemes megemlíteni.

A hiperlassított, egy hatalmas zoomolásból álló klip koncepciója jó, de a megvalósítás nem az igazi, mintha valami amatőr kollázst látnánk, a szereplők képsíkjai természetellenesek, mintha papírból vágták volna ki őket, az arcuk közhelyes sztereotípiákra utal. Amikor a Heinrich Manuever rövidfilmje valahogy a számhoz akar illeszkedni, akkor kifejezetten röhejes - itt a repülő galambokról beszélek. A klip egyszerűen annyira stilizált, természetellenes, valószerűtlen, hogy inkább csak nézni lehet, élvezni kevésbé - persze lehet, hogy ez volt a cél, hiszen az Interpol száma pont egy ilyen önző és üres "valley girl"-ről szól. 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr761328034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása