Filmvilág blog

Heti tévéajánló

Fábritól Tímárig

2009. június 22. - Orosdy Dániel

H É T F Ő

Csapás a múltból
Hugh Wilson vígjáték-specialista (Rendőrakadémia, Elvált nők klubja) meglepően összeszedett szatírája egy fiatalemberről (Brendan Fraser), aki 35 év elteltével elhagyja a földalatti bunkert, amelybe apja (Christopher Walken) költöztette a családot a kubai rakétaválság idején.
Vetítik: RTL Klub - 14:30



Utószezon
Fábri Zoltán klasszikusa Rónay György regényéből, parádés szereposztással (Páger Antal, Balázs Samu, Szendrő József, Rajz János, Básti Lajos etc.).
Vetítik: Filmmúzeum - 21:00

K E D D

Kánikulai délután
Sidney Lumet egyik legjobb filmje egy balul sikerült bankrablásról, Al Pacino és John Cazale felejthetetlen alakításával. Frank Pierson Oscar-díjas forgatókönyvét valós eset ihlette.
Vetítik: Cinemax - 20:00



Szemtől szemben
Michael Mann először hozta össze egy jelenetben Új-Hollywood két legnagyobb (olasz-amerikai) színészét, Al Pacino-t és Robert de Niro-t, de filmje ettől függetlenül is a kilencvenes évek egyik megkerülhetetlen remekműve.
Vetítik: TV2 - 21:10

David és Lisa
A leginkább egy camp-klasszikusról (Anyu a sztár) ismert Frank Perry kultfilmje két lelki problémákkal küzdő fiatalról. Ez az alacsony költségvetésű független mozi 1962-ben két Oscar-jelölést kapott (legjobb rendező, legjobb adaptált forgatókönyv). Davidet Keir Dullea (a 2001 Dave Bowmanje), Lisát Janet Margolin (Fogd a pénzt és fuss!, Annie Hall) alakítja.
Vetítik: M2 - 22:40

S Z E R D A

Gyertek el a névnapomra
Fábri Zoltán hattyúdala Karinthy Ferenc Házszentelő című kisregénye alapján. A rendező más munkáihoz képest talán kevésbé ambíciózus, de összességében jól sikerült, krimit és társadalomkritikát ügyesen vegyítő film a hetvenes-nyolcvanas évek hazai kiskirályairól.
Vetítik: Filmmúzeum - 21:30



Védd magad!
Ismét Sidney Lumet, ismét az amerikai igazságszolgáltatás visszásságai, ám ezúttal vígjátéki köntösben. A megtörtént esetet feldolgozó tárgyalótermi komédia főszerepében Vin Diesel kevés számú értékelhető alakításainak egyikét nyújtja.
Vetítik: Duna Tv - 23:20

P É N T E K

Maszk
Peter Bogdanovich első nagy visszatérése, amelyet sajnos azóta sem követett a második. Az azonos című Jim Carrey-vígjátékkal ellentétben ez a film megrázó, de hatásvadászatot kerülő dráma egy beteg kamaszról.
Vetítik: TV2 - 11:30

Játék az almáért
Vera Chytilová klasszikus vígjátéka az ismert rendezőkollégával, Jiri Menzellel a főszerepben.
Vetítik: Filmmúzeum - 21:50



Nincs bocsánat
Clint Eastwood többszörös Oscar-díjas filmje a western modern klasszikusa, a főszereplő-rendező pályáját betetőző mestermű.
Vetítik: M2 - 21:50

Copland
Avagy Sylvester Stallone tud, ha akar, csak többnyire nem akar. A korrupció témáját boncolgató krimihez James Mangold író-rendező a biztonság kedvéért felbérelte Scorsese kedvenc színészeit is (Ray Liotta, Harvey Keitel, Robert de Niro).
Vetítik: Duna 23:45
 
S Z O M B A T

Az élet egy csoda

Emir Kusturica filmje.
Vetítik: M2 - 21:00

Egyedülálló nő megosztaná
Az új hullámosok produceréből előbb rendezővé, majd Hollywood-i thrillergyárossá avanzsáló Barbet Schroeder egyik jobban sikerült pszicho-horrorja két remek színészi alakítással (Jennifer Jason Leigh, Bridget Fonda).
Vetítik: AXN - 22:00

A Richard Nixon-merénylet
Furcsa, de igaz: egy összezavarodott amerikai állampolgár elrabolt repülőgéppel próbált merényletet elkövetni Nixon ellen 1974-ben. Niels Mueller kiváló filmje Scorsese Taxisofőrének motívumait variálja tehetségesen.
Vetítik: Duna - 22:15



F.uss T.ovább, W.ells!
A pankrátornak köszönhetően (teljesen megérdemelten) reneszánszát élő Mickey Rourke nem csak főszereplője, de álnéven társírója is volt ennek a független filmnek.
Vetítik: RTL Klub - 23:20

V A S Á R N A P

Kémek, mint mi
John Landis remek vígjátéka az azóta sajnos eltűnt Chevy Chase-szel és Dan Aykroyddal a főszerepben. A Bob Hope-Bing Crosby Road-filmjei előtt tisztelgő szatirikus komédiában néhány másodpercre feltűnik Terry Gilliam, Ray Harryhausen, Sam Raimi, Joel Coen, Michael Apted, B.B. King, Larry Cohen és Costa Gavras.
Vetítik: RTL Klub - 16:30



Kubrick menet

A változatosság kedvéért egy újabb valós esetet feldolgozó film, ezúttal Alan Conway-ről, aki sokáig sikeresen adta ki magát a 2001 rendezőjének, pedig nem hasonlított rá és nem tudott róla szinte semmit.
Vetítik: M2 - 21:00

Mielőtt befejezi röptét a denevér
Tímár Péter második játékfilmje a mai napig az egyik legjobb hazai thriller.
Vetítik: Filmmúzeum - 21:30

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr221199087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása