Filmvilág blog

Heti tévéajánló

Lumet-től Truffaut-ig

2009. június 15. - Orosdy Dániel

H É T F Ő



Manhattanre leszáll az éj

Sidney Lumet egyik személyes mániája, az amerikai igazságszolgáltatási rendszer visszásságai adják a témáját ennek a jól sikerült bűnügyi filmnek. Ha nem is egy Serpico vagy A város hercege, de egyszer mindenképpen érdemes megnézni.
Vetítik: TV2 - 00:35

K E D D

Napló apámnak, anyámnak
Mészáros Márta Napló-sorozatának harmadik része, főszerepben Czinkóczi Zsuzsával, Jan Nowickivel, Bánsági ildikóval és Törőcsik Marival.
Vetítik: Duna - 21:25

Egyszerű emberek
Hal Hartley filmje.
Vetítik: Duna - 00:05

S Z E R D A

Gorillák a ködben
Michael Apted életrajzi filmje Diane Fossey-ról, Sigourney Weaver emlékezetes alakításával.
Vetítik: TV2 - 11:05

C S Ü T Ö R T Ö K



Csapnivaló

Tom DiCillo imádnivaló komédiája egy balfék függetlenfilmes (Steve Buscemi) viszontagságairól.
Vetítik: M2 - 22:25

Ki kopog az ajtómon?
Martin Scorsese debütje még nem tökéletes kombinációja a személyes témáknak és a műfaji megközelítésnek (ld. Aljas utcák), de jóval több egy szimpla, felejthető elsőfilmnél. A rendező kedvelőinek mindenesetre kötelező darab, és talán másoknak sem fog csalódást okozni.
Vetítik: Cinemax - 21:40

P É N T E K



A törvényenkívüli Josey Wales

Clint Eastwood egyik legmagasabbra taksált rendezése egyben a főszereplő-rendező személyes kedvence is a saját művei közül. Érdekesség: nem sokon múlt, hogy helyette az ugyancsak elismert Philip Kaufman (A lét elviselhetetlen könnyűsége) dirigálja le a mozit.
Vetítik: M2 - 21:55

Benzin, étel, szállás
Ma már kevesebbet hallunk Allison Anders-ről, pedig a kilencvenes években együtt emlegették Quentin Tarantinóval a független üdvöskék között (forgatott is egy halvány epizódot a Négy szobába). Első önálló filmje emlékezetes kis mozi, jó alakításokkal és rendezéssel.
Vetítik: AXN - 21:00

S Z O M B A T



Maria szerelmei

Andrej Koncsalovszkij első amerikai játékfilmje nem tartozik az életmű legsikerültebb darabjai közé (még az idegen nyelvű filmek között sem), pedig összességében egészen kellemes mozi, elsősorban a színészeknek és az egyedi hangulatnak köszönhetően.
Vetítik: m2 - 22:20

V A S Á R N A P

A kék bálvány
A film, amely elorozta a Hyppolit, a lakáj elől az "első magyar hangosfilm" címét.
Vetítik: Duna - 13:30



Csirkefogók

Francois Truffaut rövidfilmje.
Vetítik: Filmmúzeum - 21:30

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr601181532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása